Summering

När det väl kommer till kritan så är valet av chassi högst individuellt utefter vad syftet är med datorn. Ska den tjänstgöra som en tyst glömma-bort-i-hörnet-dator i en studio eller ska den vara en RGB-fylld uppseendeväckande LAN-dator? Smaken är som baken, delad, och det finns lika många åsikter som det finns människor på jorden och allt kommer ner till vad just ditt syfte med datorn är.

Chassi som kan passa dem flesta

Fractal Design har träffat en ”sweet spot” med Define C tack vare att man erbjuder två val: med eller utan fönster. Att chassit även är relativt litet men trots det rymmer ATX moderkort och fullstora grafikkort gör detta till ett bra LAN chassi om du gillar möjligheten till flera grafikkort och andra PCI expansioner som ATX-standarden tillhandahåller.

Är du någon som gillar att vattenkyla dina komponenter så finns även denna möjligheten, både med slutna kylarkit och egen loop. För att få plats med flera grafikkort och en riktig egen vattenkylningsloop så lär du behöva offra dina 3,5-tumsplatser i botten för radiator och pump.

Omdöme: Fractal Design Define C

Om vi då ska sammanfatta Define C så är det ett genomtänkt och välbyggt chassi som passar in bland resten av Define-serien. Gillar du ett chassi som är kaxigare och kommer med RGB och tonade glassidor så är inte detta något för dig. Men är du däremot ute efter ett chassi som är diskret och med solid byggkvalitet men som även har många valmöjligheter när det kommer till kylning och komponentval men samtidigt vill hålla
storleken nere, ja då är Fractal Design Define C ett bra val.

I skrivande stund så kostar Define C cirka 900 kronor.

Rekommendation: För kompakta ATX-datorer med entusiastkomponenter

Fractal Design Define C
8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
FormfaktorATX
Mått413 x 210 x 453mm
Fördelar
Hög kvalitetskänsla
Rymligt trots storleken
Många tillgängliga val av kylning
Nackdelar
Ingen fläktkontroller
Finns endast i svart
Bra att veta
Define C finns i modeller med och utan fönster.
Kylning/Ljudnivå9
Funktionalitet7
Kvalité/design8.5
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Vad innebär sifferbetygen? Klicka för beskrivning

I vår betygsskala räknar vi 5 och uppåt som ett godkänt resultat. Det lägsta möjliga betyget är 1, och det högsta möjliga är 10.

Med andra ord är 5 eller 6 inte att betrakta som dåliga resultat för en produkt, utan motsvar en ”lagom” nivå för produkter som inte nödvändigtvis sticker ut ur mängden, men som inte heller gör dåligt ifrån sig. Ett betyg på 7 är bra, men med tydligt definierade nackdelar som är värda att tänka på. Ett betyg på 8 är mycket bra, men med målgruppsspecifika nackdelar. Ett betyg på 9 är klockrent, med endast mindre nackdelar. Ett betyg på 10 är praktiskt taget felfritt.

I och med att chassin är ett mer kvalitativt testområde så är också betygen något mer godtyckliga och subjektiva än för andra produktgrupper, där betygen kan baseras på ren mätdata. De är inte tänkta som exakta måttstockar, utan som snabb vägledning och jämförelse – för att få en fullständig bild av vårt omdöme ska du givetvis läsa den detaljerade slutledningen i artikeln.

Tycker du att någonting är oklart i betygssättningen får du gärna kontakta redaktionen eller lämna en kommentar. Och glöm inte heller att du kan lämna ett eget omdöme om du själv äger produkten!

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bewise Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bewise
Medlem
Bewise

Helt klart ett trevligt chassit, om jag skulle köpa ett chassi i storleken atx så skulle det nog bli det där, synd att det inte finns hastighetskontroll för fläktarna, antog att det ingick.