Dell XPS 13 - Mjukvara

Alla ”vanliga” varianter av Dell XPS 13 levereras med Windows 10 Pro (en utvecklarutgåva finns att köpa med Ubuntu istället för Windows), och uppfriskande lite förinstallerad mjukvara. Ett antal verktyg medföljer dock redan vid leverans, om än uppfriskande få sådana.

Antivirus: McAfee

McAfee påminner dig mer än gärna om faktumet att du inte har registrerat dig.

Antivirusmjukvara från tredje part är en kontroversiell punkt, och tyvärr hör McAfee till ett av de värre exemplen i hur det påverkar användarupplevelsen. Medan mjukvaran har ett förbetalt abonnemang på 12 månader (vilket är mer än vad många andra datortillverkare erbjuder när antivirusmjukvara förinstalleras) så kvarstår faktumet att det rör sig om en testversion och inte en mjukvara du kommer kunna fortsätta använda gratis under hela datorns livslängd.

Mest enerverande är att McAfee kommer insistera på att du registrerar mjukvaran, vilket den gör med en stor popup-ruta som automatiskt lägger sig ovanpå dina andra fönster. Vi utesluter inte att antivirusmjukvara kan vara bra att ha installerat beroende på ditt användningsområde, men den här implementationen påverkar användarupplevelsen alldeles för negativt i vår mening.

Supportverktyg

Ett medföljande verktyg som gör faktisk nytta är en kontrollpanel relaterad till Dells supporttjänst. Här kan du kontakta Dells support om någonting strular, men det kanske trevligaste tillskottet är att du kan se exakt hur lång garantitid du har kvar på datorn.

Medan det kan vara enerverande att bli påmind via ett stort fönster tills du registrerat dig så rör sig det här verktyget åtminstone inte om en betaltjänst. Att registrera sig är att rekommendera ifall du skulle behöva support för datorn i framtiden, även om implementationen kunde varit mindre påträngande.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid