Summering

SSD370 från Transcend är en SSD som är baserad på Silicon Motions SM2246EN. Det gör att enheten får många likheter med flera andra budget-enheter på marknaden. Bland dessa hittar vi Corsair Force LX, Adata SP610 och inte minst Crucial BX100. Dessa enheter har mycket gemensamt i form av pris, prestanda och funktioner. Om vi ser till pris/prestanda så är det svårt att slå Crucials BX100 och Samsungs 850 Evo. Deras enhet presterar genrellt sett lite bättre än de andra och den är också lite billigare än de andra. Så är det bara så mycket prestanda för pengarna som du är ute efter, ja då är nog BX100 och 850 Evo två bättre val.

Med det sagt så är detta inte en långsam enhet. Då den är baserad på Silicion Motions SM2246EN så vet vi att prestandan i vardagsapplikationer och spel är klart godkänd trots sin låga strömförbrukning och sitt relativt låga pris. I många fall så får man liknande prestanda som fick i toppmodellerna för bara ett år sedan.

Det är när vi kommer bort från vanlig konsumentanvändning som kontrollern böjar få det jobbigt. Sätter vi enheten under konstant belastning i 40 minuter så sjunker prestandan rejält. Lycktligtvis så löser sig problemet genom att köra TRIM. Sålänge du har TRIM och du inte kör för tunga SQL-servrar hemma, så ska det inte vara några problem. Men det kan vara bra att veta att detta inte är någon SSD för proffs och entusiaster utan mer för kontorsanvändare och spelare.

Det finns däremot två saker som gör att Transcend SSD370 står ut lite i mängden från de andra enheterna med Silicon Motions kontroller. Delvis så har den partiellt skydd mot strömförlust och delvis så har den väl tilltagen garanterat antal skrivningar som i vissa fall är bättre än konkurenternas toppmodeller.

Transcend SSD370 128GB

Transcend SSD370 128GB
Omdöme från: 2015-05-09
+ Godkänd prestanda
+ Partiellt skydd mot strömförust
+ Garantin täcker upp till 150TB skrivningar

– Finns snabbare enheter till lägre pris
– Dålig skrivprestanda
– Tappar mycket prestanda vid kontinuerlig belastning

På grund av att enheten använder 128Gbit NAND så tappar denna enhet rejält i skrivprestanda vilket sänker den generella upplevelsen en del. Det gör också att den överlag hamnar en bra bit efter de andra. Om man däremot jämför med andra mer budgetorienterade 128GB-modeller som Kingston HyperX Fury eller Sandisk Ultra 2, ja då är denna betydligt snabbare. Vill du ha en billig 128GB-enhet med duglig prestanda och som ger dig lite extra skydd mot strömförlust, ja då kan Transcend SSD370 128GB vara en bra SSD för dig.

Transcend SSD370 256GB

Transcend SSD370 256GB
Omdöme från: 2015-05-09
+ Bra allround-prestanda
+ Partiellt skydd mot strömförust
+ Garantin täcker upp till 150TB skrivningar

– Finns snabbare enheter till lägre pris
– Tappar mycket prestanda vid kontinuerlig belastning

Här har vi oss en klassisk mellanklass-SSD. Den presterar bra, men ändå en ganska bra bit från toppen. Den gör inte bort sig i något av våra tester men den halkar efter rejält när belastingen blir lite för stor. Tyvärr så kommer den inte riktigt upp i samma prestanda som BX100 och den hamnar faktiskt en bra bit efter Samsung 850 Evo. Det är en bra mellanklass SSD för Svenssons, men det finns bättre och billigare alternativ.

Transcend SSD370 512GB


Transcend SSD370 512GB
Omdöme från: 2015-06-09
+ Bra all-around prestanda
+ Partiellt skydd mot strömförust
+ Garantin täcker upp till 150TB skrivningar

– Finns snabbare enheter till lägre pris
– Tappar mycket prestanda vid kontinuerlig belastning

512GB modellen av SSD370 är den snabbaste och kanske den mest intressanta i dagsläget. Likt sina mindre syskon så är det en SSD som ger bra bra valuta för pengarna och en forhållandevis okomplicerad SSD. Olyckligtvis för Transcend så finns det väldigt mycket bra 500GB-enheter som ligger runt 2 000 kronor. Bland annat MX100, MX200 och BX100 från Crucial och inte minst Samsungs 850 Evo. Alla dessa enheter presterar lite bättre än SSD370 och ger därför lite bättre prestanda för pengarna. Men eftersom denna enhet är 512GB så blir den lite billigare per gigabyte och dessutom har den skydd mot strömförlust. Så om mängden skrivningar som täcks av garantin och skydd mot strömavbrott, är viktiga funktioner för dig, ja då är SSD370 absolut en enhet man bör överväga.

Som vanligt, titta in i Svenska SSD-Guiden för samtliga testresultat, omdömen och utmärkelser. Vi har nu även registrerat en ny domän som gör det lättare att komma ihåg – www.ssder.se

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Tjalve-MorkulCarl Holmberg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

När jag klickar på summering så kommer jag in på test resultaten.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Morkul”]När jag klickar på summering så kommer jag in på test resultaten.[/quote]

Nu ska den brutna länken vara lagad. 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”Morkul”]När jag klickar på summering så kommer jag in på test resultaten.[/quote]

Nu ska den brutna länken vara lagad. :-)[/quote]

Tackar!

Måste också passa på att tacka för att kanonbra test!! Mycket överraskande resultat om jag ska vara ärlig.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Morkul”][quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”Morkul”]När jag klickar på summering så kommer jag in på test resultaten.[/quote]

Nu ska den brutna länken vara lagad. :-)[/quote]

Tackar!

Måste också passa på att tacka för att kanonbra test!! Mycket överraskande resultat om jag ska vara ärlig.[/quote]

Kul att det uppskattas. Och ja, SSD370 har faktiskt inte fått så mycket exponering som det förkänar. Hoppas att det blir ändring på det nu efter vårt test 🙂