Prestanda: NHSB

Som vanligt så har vi kört alla SSD370-modellerna genom vår vanliga SSD-testsvit. Men i den här miniartikeln så har vi valt ut ett par tester som ger en generell bild av enheternas prestanda. I vår stora guide så uppdateras alla diagram för varje ny enhet som vi testar. Så för att se alla testresultat, gå till Svenska SSD-Guiden. Där kan du också läsa mer ingående information om våra tester och vad de olika testerna fokuserar på för användningsområden. I dessa diagram så kommer vi fokusera på hur enheterna presterar jämfört med de vi testat tidigare.

trancend_370_nhsb_game

Första testet är baserat på hur bra enheten presterar vid den belastning som uppstår när man spelar spel. Just när man spelar så gör inte lagringsenheten särskilt mycket utan det är framförallt vid uppstart och laddningstider som man kan märka skillnad.

Vi vet att första NHSB-Testet inte är det mest krävande och det gör att även de SSD-enheter som inte har så mycket muskler, kan prestera bra i det här testet. SSD370 får en ”tummen-up” då prestandan är ungefär i klass med vad man förväntar sig av en SSD år 2015. Den slår inga hastighetsrekord och den är fortfarande något långsammare än BX100, men ändå ett godkänt resultat.

trancend_370_nhsb_office

Nästa test är baserad på den belastning som en SSD får utstå under två arbetsdagar på ett kontor. Här handlar det alltså mycket om den typen av belastning som uppstår när man arbetar mycket med MS Office och surfar på nätet. Även en del mindre filöverföringar finns med här.

När vi istället går över till det betydligt tyngre Office-testet så sprider sig resultaten ut sig en aning. 512GB och 256GB lyckats visa upp dugliga resultat men båda är fortfarande en liten bit efter BX100 och ganska långt efter Samsungs 850 Evo. Positivt är dock att den lyckas fortfarande klämma sig in framför OCZ Arc 100 och Sandisk Ultra 2. 128GB-modellen faller tyvärr ner en bit i listan och slåss istället med de betydligt äldre Sandforce-enheterna.

trancend_370_nhsb_editor

I vårt Editor-test så utsätts våra enheter för en hel dag av intensiv videoredigering. Därför så handlar det mer om skrivningar under detta test.

Resultatet från Office-testet upprepar sig även här och SSD370 presterar genrellt sätt lite sämmre än BX100 och lite bättre än Arc 100 och Ultra 2. De enheter som använder Silicon Motions standardfirmware (Corsair Force LX och Adata SP610) presterar generellt sätt bättre i alla NHSB-tester.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Tjalve-MorkulCarl Holmberg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

När jag klickar på summering så kommer jag in på test resultaten.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Morkul”]När jag klickar på summering så kommer jag in på test resultaten.[/quote]

Nu ska den brutna länken vara lagad. 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”Morkul”]När jag klickar på summering så kommer jag in på test resultaten.[/quote]

Nu ska den brutna länken vara lagad. :-)[/quote]

Tackar!

Måste också passa på att tacka för att kanonbra test!! Mycket överraskande resultat om jag ska vara ärlig.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Morkul”][quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”Morkul”]När jag klickar på summering så kommer jag in på test resultaten.[/quote]

Nu ska den brutna länken vara lagad. :-)[/quote]

Tackar!

Måste också passa på att tacka för att kanonbra test!! Mycket överraskande resultat om jag ska vara ärlig.[/quote]

Kul att det uppskattas. Och ja, SSD370 har faktiskt inte fått så mycket exponering som det förkänar. Hoppas att det blir ändring på det nu efter vårt test 🙂