Idag testar vi en nykommling på den Svenska SSD-marknadden. Transcend SSD370 har visserligen funnits ett tag men vi tycker inte den fått den uppmärksamhet som den förtjänar. Så nu tänkte vi ta oss en ordentlig titt för att se om det är något att ha.

De allra flesta av oss har någon gång stött på en produkt från Transcend. Många känner igen namnet men kan inte riktigt placera var man sett det. Mycket av det beror på att vi sällan ser reklam för deras produkter, en annan anledning är att det finns redan flera företag som gör mer eller mindre samma saker och har starkare varumärken i Sverige. För att ta några exempel så har vi Kingston och Sandisk.

Inte helt oväntat så är det minnesprodukter som Transcend sysslar med. Precis som Kingston och Sandisk så är det främst USB-enheter, mediaspelare och minneskort det handlar om. Faktum är att Transcend faktiskt är värdens tredje största tillverkare av USB minnen (efter just Kingston och Sandisk). Steget från USB-minnen och SD-kort till SSD-enheter är ju inte särskillt långt och därför är det ganska logiskt att Transcend även tillverkar dessa. Historiskt sett så har de dock inte varit särskillt bra och många av dem har inte ens kommit till Sverige. Men det kan vara på väg att bli ändring på det för nu har man en SSD som, iallafall på pappret, inte ser ut att vara så pjåkig.

Vi bestämmde oss för att ta oss en närmare titt på Transcends senaste SSD som har fått det spektakulära namnet SSD370. Enheten har dessutom funnits ute på den svenska marknaden ett bra tag men vi hoppas att vårt test ska utvisa hurvida dessa enheter förkänar mer uppmärksamhet än vad de hittils fått i Sverige.

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/sdd_guide.pngDet här är en sammanfattande artikel baserad på våra utförliga tester som presenteras i sin helhet i Svenska SSD-guiden. Där kan du ta del av våra fullständiga prestandaresultat och även se jämförelser med över hundra andra modeller i flera olika pris- och prestandaklasser.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Tjalve-MorkulCarl Holmberg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

När jag klickar på summering så kommer jag in på test resultaten.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Morkul”]När jag klickar på summering så kommer jag in på test resultaten.[/quote]

Nu ska den brutna länken vara lagad. 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”Morkul”]När jag klickar på summering så kommer jag in på test resultaten.[/quote]

Nu ska den brutna länken vara lagad. :-)[/quote]

Tackar!

Måste också passa på att tacka för att kanonbra test!! Mycket överraskande resultat om jag ska vara ärlig.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Morkul”][quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”Morkul”]När jag klickar på summering så kommer jag in på test resultaten.[/quote]

Nu ska den brutna länken vara lagad. :-)[/quote]

Tackar!

Måste också passa på att tacka för att kanonbra test!! Mycket överraskande resultat om jag ska vara ärlig.[/quote]

Kul att det uppskattas. Och ja, SSD370 har faktiskt inte fått så mycket exponering som det förkänar. Hoppas att det blir ändring på det nu efter vårt test 🙂