Testresultat: NHSB - Office

Till skillnad från NHSB Game, så är Office ett betydligt tyngre test. Det här testet är baserad på flera dagars intensivt kontorsarbete (primärt Microsofts Office-svit). NHSB Office är också betydligt mer skrivintensivt och skriver hela 23,79 GB och läser nästan lika mycket, 23,20 GB.

samsung_960_evo_nhsb_officeJust NHSB-Office brukar vara det test som är mest representativt för hur bra en SSD är i verkligheten och här ser vi flera intressanta saker. När det blir mer skrivintesiv belastning så ser vi en tydligare skillnad mellan de tre olika moellerna. Men vi ser också att 960 Evo 500 GB är snabbare än 960 Pro 512 GB, vilket är väldigt intressant. Det är snarare 960 Evo 250 GB och 960 Pro 512 GB som är på ungefär samma nivå. Vi ser också att samtliga 960 Evo modeller är långt före exempelvis Intel 600p och Samsungs 850 Evo.

Tittar vi på latensen så ser vi att 960 Evo ligger fortfarande mycket bra till. Den ligger i den lilla klungan högst upp som har utmärkande lägre latens än samtliga SATA-enheter. Det är också kul att även TLC-baserade enheter kan ta sig in i den klungan.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
C-JGustav GagerHåkan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Håkan
Gäst

Hittar inte drivar till 960 pro på Samsung, var hittar ni era?

C-J
Gäst
C-J

Om man nu inte råkar ha ”M.2 2280 PCIe/Nvme”-plats på mammakakan i datorn, vilka PCIe-instickskort har man att välja på till stationär dator? Vad behövs för att SSDn skall vara en bootbar lagringsenhet – för PC samt Apples Mac Pro 2006-2012?

Finns det något externt kabinett för USB3 eller Thunderbolt så man kan köra en sån där M.2-SSD externt?

Skulle uppskatta om du kan göra nån artikel/guide kring möjligheter att ansluta en M.2-SSD. Tror att du skulle kunna göra en riktigt bra sådan 🙂