Prestanda vid hård belastning

För att göra det här testet så började vi med att fylla hela enheten med data som ej går att komprimera. När det var gjort så bombarderade vi enheten med slumpmässiga skrivningar på 4 KB och en QD (queue depth) på 32. Testet pågick i hela 50 minuter och under den tiden så spelade vi in enhetens prestanda varje sekund, 3 000 sekunder är alltså 50 minuter. Om prestandan varierar för mycket (vissa operationer tar extremt lång tid jämfört med andra) så kan det märkas i form av ryck eller mikrohängningar och systemets responsivitet påverkas.

Från vänster till höger: Samsung 960 Evo 250GB, 500GB, 1TB

Från vänster till höger: Samsung 960 Pro 512GB, Intel 600p 512GB, Toshiba OCZ RV400 512GB

Vi blev väldigt imponerade av 960 Pro när vi testade den för några veckor sedan och det ser ut som om 960 Evo ligger på nästan samma nivå. Modellen på 250 GB har det lite kämpigt precis i början när både SLC-cachen och all overprovisioning är slut. Men den återhämtar sig snabbt och när enheten väl når steady-state så är prestandan väldigt konsekvent. Modellerna på 500 GB och 1 TB gör det ännu bättre och har inte någon dipp precis i början. För att vara TLC-baserade enheter så är det mycket bra resultat.

samsung_960_evo_steadystate_avg

Titter vi med enheternas medel när de är i steady state så ser vi att 960 Evo ger imponerande resultat. Det är just 250 GB-modellen som hamnar efter lite, men de andra två ligger riktigt bra till.

samsung_960_evo_steadystate_stdHär ser vi också att 960 Evo inte bara är en av de snabbaste enheterna i steady-state, utan också en av de mest konsekventa.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
C-JGustav GagerHåkan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Håkan
Gäst

Hittar inte drivar till 960 pro på Samsung, var hittar ni era?

C-J
Gäst
C-J

Om man nu inte råkar ha ”M.2 2280 PCIe/Nvme”-plats på mammakakan i datorn, vilka PCIe-instickskort har man att välja på till stationär dator? Vad behövs för att SSDn skall vara en bootbar lagringsenhet – för PC samt Apples Mac Pro 2006-2012?

Finns det något externt kabinett för USB3 eller Thunderbolt så man kan köra en sån där M.2-SSD externt?

Skulle uppskatta om du kan göra nån artikel/guide kring möjligheter att ansluta en M.2-SSD. Tror att du skulle kunna göra en riktigt bra sådan 🙂