Testresultat: NHSB - Virtualization

Det sista NHSB-testet är det vi kallar Virtualization. Det här är det överlägset tyngta testet som vi har i vår testsvit och billigare enheter tappar ofta luften totalt. Det här testet är inspelat på en Hyper-V server som kör totalt 6 stycken virtuella maskiner som dessutom har lite för lite RAM-minne (vilket gör att en del måste cachas till disk istället, vilket ökar belastningen). Det här är också det test som har överlägset högst QD, vilket borde gynna NVMe-enheter och enterprise-enheter. NHSB-Virtualization skriver 166 GB och läser 181 GB.

samsung_960_evo_nhsb_virtualizationResultatet från NHSB SQL upprerpar sig och 960 Evo 250 GB faller långt ner i listan. Modellen på 1 TB klarar sig återigen bra. Om vi lite snabbt jämför med Intel 600p så ser vi att 600p 256 GB faktiskt är snabbare än Samsung 960 Evo 250 GB. Samtidigt så är 960 Evo 500 GB snabbare än Intel 600p 512 GB. Det skulle kunna bero på Samsungs Intelligent Turbowrite. Om enheten redan är full så finns det inte tillräckligt med ledigt utrymme för att ha en tillräckligt stor SLC-cache. Det är tydligt att Samsungs 960 Evo är designade för konsumentmarknaden, och inget annat.

Här ser det dock inte alls lika farligt ut och samtliga modeller visar upp låg latens. Det som står ut lite grann är antalet IO som tar över 10 ms.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
C-JGustav GagerHåkan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Håkan
Gäst

Hittar inte drivar till 960 pro på Samsung, var hittar ni era?

C-J
Gäst
C-J

Om man nu inte råkar ha ”M.2 2280 PCIe/Nvme”-plats på mammakakan i datorn, vilka PCIe-instickskort har man att välja på till stationär dator? Vad behövs för att SSDn skall vara en bootbar lagringsenhet – för PC samt Apples Mac Pro 2006-2012?

Finns det något externt kabinett för USB3 eller Thunderbolt så man kan köra en sån där M.2-SSD externt?

Skulle uppskatta om du kan göra nån artikel/guide kring möjligheter att ansluta en M.2-SSD. Tror att du skulle kunna göra en riktigt bra sådan 🙂