Testresultat: NHSB & PCMark7

Som vanligt så har vi testat båda enheterna i vår vanliga SSD-testsvit. Men i den här miniartikeln så har vi valt ut ett par tester som ger en generell bild av enhetens prestanda. I vår stora guide så uppdateras alla diagram för varje ny enhet som vi testar. Så för att se alla testresultat, gå till Svenska SSD-Guiden. Där kan du också läsa mer ingående information om våra tester och vad de olika testerna fokuserar på för användningsområden. I dessa diagram så kommer vi fokusera på hur dessa enheter presterar jämfört med de vi testat tidigare.

Först ut så har vi vårt Game-test från vår egen svit med tester. Nordichardware storage benchmark är ett trace-baserat test som spelar upp ett förinspelat scenario. Resultatet är ett medelvärde baserat på hur mycket data som flyttas under testet delat med tiden som testet tar att köra. I just det här testet så har vi spelat in över fyra timmar med spelande i bland annat Diablo 3, Battlefield 3. Mass Effect 3 och Skyrim.

Intenso Top, och dess Phison kontroller, får en bra start och lägger sig i klass med en 120GB Sandforce enhet med synkrona minnen. Premium som är utrustad med asynkrona minneskretsar hamnar väldigt långt ner i listan. Asynkrona minneskretsar är långsammare vid läsning av data och eftersom spel testet innehåller mycket läsning, så är det inget förvånande resultat.

Vi går raskt vidare till vårt Office-test. Här har vi istället spela in flera dagars intensivt arbete med Microsofts Office-program. Det handlar i första hand om Word 2010, PowerPoint 2010, Outlook 2010, Adobe Reader X och Mozilla Firefox.

Premium gör precis som i föregående test och placerar sig ganska långt ner i listan tillsammans med liknande enheter. Top däremot får det betydligt tuffar när belastningen blir högre och tappar nästan all mark. Observera att den är snabbare än Verbatim SSD som bygger på Phisons förra generations kontrollerkrets. Även om Top inte presterar så jättebra, så är det ett stort steg framåt för Phisons kontroller.

Det sista testet i Nordichardware Storage Benchmark är vårt överlägset tyngsta och mest krävande test. Testet består av dataöverföringar på över 175 gigabyte. Scenariot är baserat på redigering av film med hjälp av Adobe Creative Suite CS4. Framförallt så är det After Effects, Premiere och Media Encoder. Detta test borde reflektera en tungt belastad workstation.

Jag vet att det börjar bli tjatigt nu, men Intenso Premium presterar precis som den borde. Den ligger på ungefär samma resultat som de andra Sandforce-enheterna med 120 gigabyte asynkrona minnen (Kingston V+200 och Adata SP900). Top tappar ytterligare och hamnar till och med efter den hopplöst långsamma Teamgroup L2. Den här typen av belastning är inte något som passar Phisons kontrollerdesign. Även om Intenso Top lyckas prestera över dubbelt så hög prestanda som sin föregångare så är detta så hopplöst långsamt. Till och med en 500 gigabyte mekanisk hårddisk är i samma liga. Phison har mycket arbete kvar att göra på det här området.

Inte helt oväntat så trängs de båda Intenso-enheterna i botten bland våra PCMark7 resultat. Intenso Top räddas av att den presterar dugligt under lättare belastning och dessutom kan prestera duglig sekventiell läshastighet vid låg QD (troligtvis det som gjorde att den presterade så pass bra i vårt Game-test).

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid