Intenso SSD SATA III Premium

Intenso SSD SATA III Premium
Lagringskapacitet 120 GB
Kontroller Sandforce SF 2281
Minnesteknik MLC NAND (ONFI v1.0 async)
Gränssnitt SATA 6.0 Gbps
DRAM cacheminne N/A
Sekventiell läshastighet 550 MB/s
Sekventiell skrivhastighet 470 MB/s
Slumpmässig läshastighet på 4K N/A
Slumpmässig skrivhastighet på 4K N/A
Firmware 5.0.4
Strömförbrukning – vila/aktiv N/A
MTBF N/A
Formfaktor 2,5-tum (9,5mm)
Garanti N/A

Den första enheten är den som vi känner igen sedan många gångar tidigare. Det handlar om en klassisk Sandforce-enhet baserad på SF2281. Det är dock några saker som står ut när vi tittar på specifikationerna. Den har helt enkelt inga mer specifikationer än så här. Vi har tittat igenom databladen som vi fick från Intenso, och vi har tittat på deras hemsida och detta är den ända informationen som finns. När vi bad om mer information så svarade de med att de inte kunde avslöja mer information än det som stod i deras datablad (det vill säga, närmast ingenting).

SSD Storlek Läshastighet Skrivhastighet 4K Skriv 4K Läs Lägsta pris
Intenso SSD SATA III Premium
240 GB 550 MB/s 470 MB/s N/A N/A
Intenso SSD SATA III Premium 120 GB 550 MB/s 470 MB/s N/A N/A
Intenso SSD SATA III Premium 60 GB 550 MB/s 470 MB/s N/A N/A

Intenso SSD Premium säljs i tre olika storlekar från 60 till 240 gigabyte. Vi kommer idag att testa 120GB-modellen. Observera att samtliga enheter har samma specifikationer. Det betyder inte på något sätt att enheterna är lika snabba. Det betyder bara att Intenso valt att skriva ut samma specifikationer för alla storlekar.

Trots sitt något tråkiga första intryck så måste vi ändå säga att vi är imponerade över byggkvaliteten hos Intensos Premium SSD. Kretskortet är fastskruvat i en slags plastsläde som sedan dras in och ut ur metallhöljet. Dessutom är kretskortet snyggt och hela enheten känns lite mer premium när man väl skruvar isär den.

Väl ute ur sitt metallhölje så hittar vi ganska klassisk Sandforce-enhet. Som vi visste innan så är det en Sandforce SF2281 som sitter under huven. Eftersom denna kontroller inte använder någon extern DRAM-krets så hittar vi heller ingen sådan på kretskortet. Tillsammans med kontrollern så hittar vi 16 minneskretsar.

Minneskretsarna har artikelnumret MT29F64G08CFACA vilket tyder på att det är minneskretsar tillverkade av Micron. Däremot så brukar Microns minneskretsar ha en Micron-logotype på, vilket inte dessa har. Om vi kikar på artikelnumret så kan vi läsa ut att just dessa minnen är asynkrona minnen som är tillverkade med Microns 25 nanometer teknik. Dessa är också designade att klara 3 000 skrivningar till varje minnescell. Beteckningen ”64G” betyder att chippet är på 64 gigabit eller 8 gigabyte. 16 stycken chip ger oss en total lagringskapacitet på 128 gigabyte. 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid