Testresultat: AS-SSD Benchmark

90procent

AS-SSD Benchmark
Utvecklare:

Alex Schepeljanski

Funktion: Program utvecklat särskilt för att testa konsument SSD-enheter.
Testfokus: Programmet arbetar med slumpmässig data som är väldigt svår att komprimera. På det sättet får vi stora utslag på enheter som har svårt med hårt-komprimerad data.
Prestandatest:

Test 1: Sekventiell läsning av hårt komprimrad data
Test 2: Sekventiell skrivning av hårt komprimerad data

AS-SSD Benchmark är ett program som skrivits av tysken Alex Schepeljanski. Programmet är speciellt designat för att testa just SSD-enheter och inte lagringsmedia i största allmänhet. Vi använder endast de sekventiella skriv och läs testerna då dessa använder hårt komprimerad data. Detta skapar ett slags ”worst case scenario” för Sandforce-baserade enheter. När data inte går att komprimera så kommer prestanda hos Sandforce enheter, att sjunka ner märkbart. Värt att poängtera är att detta inte är ett vanligt användarscenario då de flesta operationer vi gör i våra datorer går att komprimera till viss del.

Som vi nämnt tidigare så är inte Sandforce-enheter speciellt glada i hårt komprimerad data. Övriga kontrollers är bryr sig inte lika mycket och har oftast inga större problem med den här typen av data. Samsung visar återigen prov på mycket bra sekventiell skriv prestanda och tar därmed förstaplatsen.

Återigen ser vi att läsprestanda är något som inte är riktigt lika jobbigt att hantera, därför har vi ett betydligt jämnare fält där Samsung ändå ligger nära gränsen av sitt teoretiska maximum.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedBaxtexAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Det faktum att den kan hantera läsning och skrivning samtidigt och inte får hicka av komprimerad data gör nog att jag skulle ta dessa över en SF-baserad enhet. Det känns viktigare än några mer MB/s.

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Trodde först det stod att 512gb versionen kostade 1700kr och så skrev ni att den var överprisad. 0.o

Det enda som hindrar mig från att köpa en SSD är drifsäkerheten, verkar nästan vara sämre än tradiotionella hårddiskar just nu.

Medlem
Marre

[quote name=”Baxtex”]Det enda som hindrar mig från att köpa en SSD är drifsäkerheten, verkar nästan vara sämre än tradiotionella hårddiskar just nu.[/quote]

24/7 i raid 0 i snart två år. Tycker att detta är driftsäkert nog. Kan man komplettera med strikt backup-schema om man är räddhågsen av sig så…. Dör ju nästa vid jobbets datorer (non-ssd). Allt går långsamt. Kan tänka mig att det är samma känsla som man hade en gång i tiden i väntan på att en disk skulle spinna upp…

Anton Karmehed
Admin

Ja nu har vi nästan ett angenämt problem att vi ska kunna sålla mellan en massa bra enheter. Det är ju verkligen milsvid skillnad på dagens enheter och de man sålde bara för 1-2 år sedan. Har två SSD-enheter hemma som är mer eller mindre oanvändbara pga TRIM-brist.Samsung har ju alla möjligheter att skapa något utöver det vanliga med sina inhemska resurser och 830-serien är riktigt tilltalande för mig också måste jag säga. Tyvärr börjar jag känna att tom 120-128GB börjar bli lite snålt tilltaget när man ska installera lite av senaste generationens spel osv. De går ju att köra… Läs hela »