Testresultat: PCMark 7

1_PCMark7

PCMark Vantage
Utvecklare: Futuremark
Funktion: Stressar en PC med olika användarscenario som filöverföringar och programstarter.
Testfokus: Testet ger ett värde för lagringenhetens generella prestanda genom sju separata lagringstester. Mycket fokus ligger på datablock av storleken 4K.
Prestandatest: PCMark 7 Lagringstest

PCMark7 är baserat på Intels IPEAK verktyg. Man har ”spelat in” hårddiskaktiviteten när man utfört vissa arbeten med datorn. Dessa spelas sedan upp på den testade hårddisken och man mäter sedan prestanda utifrån det. Den nya versionen är betydligt mer optimerad för just SSD-enheter än tidigare versioner. Dessa resultat må vara syntetiska men det är nog det närmaste man kan komma ”daglig användning”.

Vi har tidigare nämnt att man ofta märker väldigt liten skillnad under daglig drift, mellan olika SSD-enheter. Oavsett vilken SSD du har så märker du inte så stor skillnad – men jämföt med en vanlig mekanisk hårddisk är det som natt och dag. PCMark7 påvisar detta på ett väldigt bra sätt. En annan sak som vi märkt, är att PCMark7 är skrämmande bra på att påvisa hur stor skillnad det är mellan olika modeller överlag. Tittar vi på Samsungs nya enheter så är det en mycket bra bild som visas upp. Samsung är inte bara med och slåss i täten, utan de ligger överst. Till och med 128GB versionen går om prestandakungen Vertex 3 240GB.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedBaxtexAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Det faktum att den kan hantera läsning och skrivning samtidigt och inte får hicka av komprimerad data gör nog att jag skulle ta dessa över en SF-baserad enhet. Det känns viktigare än några mer MB/s.

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Trodde först det stod att 512gb versionen kostade 1700kr och så skrev ni att den var överprisad. 0.o

Det enda som hindrar mig från att köpa en SSD är drifsäkerheten, verkar nästan vara sämre än tradiotionella hårddiskar just nu.

Medlem
Marre

[quote name=”Baxtex”]Det enda som hindrar mig från att köpa en SSD är drifsäkerheten, verkar nästan vara sämre än tradiotionella hårddiskar just nu.[/quote]

24/7 i raid 0 i snart två år. Tycker att detta är driftsäkert nog. Kan man komplettera med strikt backup-schema om man är räddhågsen av sig så…. Dör ju nästa vid jobbets datorer (non-ssd). Allt går långsamt. Kan tänka mig att det är samma känsla som man hade en gång i tiden i väntan på att en disk skulle spinna upp…

Anton Karmehed
Admin

Ja nu har vi nästan ett angenämt problem att vi ska kunna sålla mellan en massa bra enheter. Det är ju verkligen milsvid skillnad på dagens enheter och de man sålde bara för 1-2 år sedan. Har två SSD-enheter hemma som är mer eller mindre oanvändbara pga TRIM-brist.Samsung har ju alla möjligheter att skapa något utöver det vanliga med sina inhemska resurser och 830-serien är riktigt tilltalande för mig också måste jag säga. Tyvärr börjar jag känna att tom 120-128GB börjar bli lite snålt tilltaget när man ska installera lite av senaste generationens spel osv. De går ju att köra… Läs hela »