Testsystem och testmetodik

sataportar

Hårdvara (nya) testsystemet:
Processor:
Intel Core I5 2500K
Moderkort:
Asus P8P67 EVO
Minne: 4x 2GB Corsair Dominator PC10700 8GB
Hårddisk kontroller:
Intel P67 Express
Grafikkort:
ATI HD5450
Mjukvara: Windows 7 64bit Eng (SP1)
Chipset drivrutiner
Intel Matrix Storage Driver
IOMeter
PCMark 7
WinRAR
AS-SSD

För er som läst våra SSD-tester sedan tidigare så känner ni igen testsystemet. Det är nästan exakt samma testsystem som vi använde vid vår stora SSD-roundup nyligen. Den enda skillnaden är att vi bytte ut vårt HD5870 mot det betydligt mindre HD5450. Detta påverkar givetvis inte testresultaten på något sätt. Precis som innan så görs testerna på Windows 7 x64 med Service Pack 1. Inga vidare patchar har installerats efter Service Pack 1.

Precis som tidigare så är filkopieringstesterna gjorda mot en RAM-disk för att inte få några flaskhalsar.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedBaxtexAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Det faktum att den kan hantera läsning och skrivning samtidigt och inte får hicka av komprimerad data gör nog att jag skulle ta dessa över en SF-baserad enhet. Det känns viktigare än några mer MB/s.

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Trodde först det stod att 512gb versionen kostade 1700kr och så skrev ni att den var överprisad. 0.o

Det enda som hindrar mig från att köpa en SSD är drifsäkerheten, verkar nästan vara sämre än tradiotionella hårddiskar just nu.

Medlem
Marre

[quote name=”Baxtex”]Det enda som hindrar mig från att köpa en SSD är drifsäkerheten, verkar nästan vara sämre än tradiotionella hårddiskar just nu.[/quote]

24/7 i raid 0 i snart två år. Tycker att detta är driftsäkert nog. Kan man komplettera med strikt backup-schema om man är räddhågsen av sig så…. Dör ju nästa vid jobbets datorer (non-ssd). Allt går långsamt. Kan tänka mig att det är samma känsla som man hade en gång i tiden i väntan på att en disk skulle spinna upp…

Anton Karmehed
Admin

Ja nu har vi nästan ett angenämt problem att vi ska kunna sålla mellan en massa bra enheter. Det är ju verkligen milsvid skillnad på dagens enheter och de man sålde bara för 1-2 år sedan. Har två SSD-enheter hemma som är mer eller mindre oanvändbara pga TRIM-brist.Samsung har ju alla möjligheter att skapa något utöver det vanliga med sina inhemska resurser och 830-serien är riktigt tilltalande för mig också måste jag säga. Tyvärr börjar jag känna att tom 120-128GB börjar bli lite snålt tilltaget när man ska installera lite av senaste generationens spel osv. De går ju att köra… Läs hela »