Prestanda: NHSB

Som vanligt så har vi kört Plextor M6E genom vår vanliga SSD-testsvit. Men i den här miniartikeln så har vi valt ut ett par tester som ger en generell bild av enhetens prestanda. I vår stora guide så uppdateras alla diagram för varje ny enhet som vi testar. Så för att se alla testresultat, gå till Svenska SSD-Guiden. Där kan du också läsa mer ingående information om våra tester och vad de olika testerna fokuserar på för användningsområden. I dessa diagram så kommer vi fokusera på hur dessa enheter presterar jämfört med de vi testat tidigare.


Första testet är baserat på hur bra enheten presterar vid den belastning som uppstår när man spelar spel. Just när man spelar så gör inte lagringsenheten särskilt mycket utan det är framförallt vid uppstart och laddningstider som man kan märka skillnad. Detta test består nästan uteslutande av läsniing av data. Därför gynnar testet särskillt de enheter som är snabba på att läsa data.

PCIe baserade Plextor M6E drar igång våra tester med ett riktigt imponerande resultat. Ingen av de andra enheterna har en chans i detta test. Här beror det primärt på att Plextor M6E har väldigt låg latens och det är faktiskt den första SSD som vi testat hittills som lyckas nå 0 procent IO över 10 millisekundert. Det betyder att ingen av de skrivningar eller läsningar som gjordes till enheten, gick över 10 millisekunder. De flesta andra brukar hamna på 0,1 procent. Se hela diagrammet i Svenska SSD Guiden.Nästa test är baserad på den belastning som en SSD får utstå under två arbetsdagar på ett kontor. Här handlar det alltså mycket om den typen av belastning som uppstår när man arbetar mycket med MS Office och surfar på nätet. Även en del mindre filöverföringar finns med här.

Även i vårt Office test så är Plextor M6E överlägset snabbast, dock inte fullt lika överlägset som i förra testet.


Vårt tredje test i NHSB är inspelat när en professionell videoredigerare suttit och redigerat och exporterat ljud och video med hjälp av Adobes Creative Suite version 5. Det här testet är det överlägset tyngsta testet och det innehåller också mer skrivningar än de andra två.

Vi rundar av våra NHSB test med ytterligare en förstaplats för Plextor M6E. Vi rekommenderar dock att ni går in i Svenska SSD Guiden och tittar på alla värden från dessa tester.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
-Tjalve-TriDave Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
TriDave
Gäst

Fett nice med fullt stöd för AHCI, då kan man äntligen ha den i 1U linux server utan problem, perfekt att lyckas trycka in en extra ”hårddisk” utan att behöva betala för större server.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”TriDave”]Fett nice med fullt stöd för AHCI, då kan man äntligen ha den i 1U linux server utan problem, perfekt att lyckas trycka in en extra ”hårddisk” utan att behöva betala för större server.[/quote]

Absolut. Det som kan avsräcka en aning är priset. Man kan också behöva göra inställningar för CSM för att få den att boota rätt.