Prestandaresultat: Robocopy

IOMeter är bra på att visa hur bra någonting är i teorin. Men för att se hur bra Revodrive är i praktiken så bestämde vi oss för att köra vårt Robocopy-test. Anledningen till att vi valde just Robocopy är för att det är en av få konsumentapplikationer som är flertrådad (använder mer än QD1).

Våra testfiler består av MP3- och FLAC-filer, vilket betyder att de redan är komprimerade. Därför ser vi också att Sandforce-baserade enheter presterar betydligt sämre. Detta gäller även Revodrive 350 som presterar ungefär 4 gånger bättre än en vanlig 120GB Sandforce-SSD, men är ändå något efter OCZ:s Vector- och Vertex-enheter. Återigen så tror vi att 960GB modellen skulle prestera betydligt bättre här.

Läsning påverkar inte Sandforce-kretsar alls på samma sätt som skrivning så därför kan Revodrive 350 spänna musklerna rejält. Här lyckas den skyffla över 300 MP3-filer på en sekund.

Går vi istället över till en stor ISO-fil på 6,5 gigabyte så ser vi återigen att Sandforce komprimeringsteknik gör att Revodrive 350 tappar prestanda jämfört med de andra.

Att läsa stora filer går däremot betydligt bättre.

Om vi kombinerar både skrivning och läsning så ser vi återigen en av Revodrive 350:s största styrkor. Den är helt sjukt, ruskigt snabb när den får arbeta med mycket saker parallellt.

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Tjalve-Patrik Adrizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
drizzit
Medlem
drizzit

Tack för ett trevligt test.

Finns en del vill ha faktor direkt när man ser den men den sjunker ganska märkbart när man som ni säger märker nackdelarna med raid kontrollern i många dagliga användningsområden.

Fick jag en skulle jag inte tacka nej dock 😆

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”drizzit”]Tack för ett trevligt test.

Finns en del vill ha faktor direkt när man ser den men den sjunker ganska märkbart när man som ni säger märker nackdelarna med raid kontrollern i många dagliga användningsområden.

Fick jag en skulle jag inte tacka nej dock :lol:[/quote]

Jo det finns mycket som man tycker om. Sedan kommer ju prestandan vid filöverföringar att vara riktigt hög och det är ju i många fal där man märker skillnad på en snabb och en långsam SSD.

Patrik A
Gäst
Patrik A

Har 3st OCZ SSD enheter liggandes i fönstret, alla har kraschat mins en gång och 2st fick antalet PE cykler nedgraderade till hälften varav jag fick tidigarelägga SSD upgraderigen för att snabbt byta ut skiten.Synd att företaget inte förblev begravet då det bara är buffel och båg.Så länga det står OCZ så köper jag inte skiten det är säkert dom har förlorat allt vad förtroende heter efter kassa firmwares, byte av nand och kapacitet utan att märka om enheterna, reducerade PE cykler utan att tala om det för kunderna och vägra garanti på sådana enheter och bokföringsfiffel. Toshiba gör bäst… Läs hela »

drizzit
Medlem
drizzit

Hade en hel del problem incl 2 krashade diskar med deras första generation. Fick dock nya utskickade på garanti och de stod för frakten på de trasiga diskarna.Har kvar de 2 60GB vertex diskarna jag fick på garantin och de fungerar fortfarande utmärkt. Efter detta har jag inte haft några problem med dom personligen. Har dock inte haft några diskar från de 2 senaste generationerna. Att OCZ har bytt nands osv utan att informera kunderna har jag dock helt missat måste jag säga, de enda jag sett gjort detta är kingston för inte allt för länge sen men jag är… Läs hela »

Patrik A
Gäst
Patrik A

Folk har extremt kort minne har jag märkt sedan längesedan. Kingston orkar jag inte ens klaga på. Deras budget serie är väl det billigaste man kan få tag på och är väl just tanken med den. Så får ju lite vad man pröjsar för men absolut Kinsgton skulle haft nåt nummer som identifierar modellerna bättre. Men att dom vill pressa priset på bekostnad av prestanda i vis mån är väl inte konstigt när deras Value SSD serie börjar på typ 300Kr. OCZ drog samma rövare med Vertex 2 men då en betydligt dyrare SSD. Inte nog med att nandet var… Läs hela »

drizzit
Medlem
drizzit

Itressant info. Har helt missat detta ang OCZ. Har som sagt inte haft några problem med deras diskar i generation 2 och 3 så har inte direkt läst om dom eller försökt uppgradera dom då dom fungerat som dom ska. Därav aldrig stött på detta. Har som sagt 2 60Gb vertex från första generationen som fortfarande funkar fint, båda gick länge som system disk i raid0 men är nu ”pensionerade” som system diskar i varsin HTPC så ingen koll på statistik men de funkar. De vertex 2 och 3 diskar jag haft såldes vidare begagnat till vänner när jag bytte… Läs hela »

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Vill bara passa på och flika in lite i diskutionen här 🙂Jag har pratat om just detta i flera av mina artiklar och detta har varit ett stort problem för OCZ. Jag tycker faktiskt som du Patrik, Toshiba borde ha skrotat OCZs varumärke och istället börjat sälja de nya enheterna under eget märke (Med Inidlinx kontroller då). men faktum är att Vertex 460 och Vector 150 är betydligt bättre enheter än vad vi tidigare sett på den fronten. Det känns som om Toshiba har gått in och styrt upp saker och ting och faktiskt visat OCZ hur man gör så… Läs hela »

Patrik A
Gäst
Patrik A

Mina två Vertex 32Gb gick i raid0 i linux. Problemet med dom var att dom blev slöare med tiden. Till slut olidligt slöa efter 1.5 år. Ändå hade jag rätt fimware med cg och trim, trim fungerar inte i raid men skulle inte vara nåt problem. Facktum var att jag configurerat stripe size att matcha erase block size, alignat det och confat ext4 att enbart skriva när 2x erase blocks uppnåts om möjligt. Reducerar slitaget avsevärt. Så var äkligt snäll mot dom men hjälpte icke. Upgraderade firmware till 1.6 enligt instructioner men vid minsta skrivning frös dom totalt. Fick tillslut… Läs hela »

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Det är sant att OCZ haft en del dåliga enheter. Särskillt de tidigare. Min första SSD sog tog var en Agility (budget vertex) och den tog firekt efter att ajg fick den för test, så det blev aldrig nått test.

Jag gillar dock OCZ betydligt mer nu efter uppköpet av Toshiba. Hoppas det fortsätter så.