Världens största SSD-test har just blivit ännu större. Vi uppdaterar med 120GB-modellen av OCZ:s flaggskepp Vector 150 som lovar bra prestanda trots sin ringa storlek. Vi har även testat Intel 530 240GB som är en uppdaterad version av Intels 520-modell med låg strömförbrukning och 20 nanometers NAND på menyn.

Mellan de stora lanseringarna så kommer det ibland enheter som inte alltid gör stora rubriker. Ibland för att tillverkarna helt enkelt inte vill visa upp dem och ibland för att det helt enkelt inte finns så mycket att visa upp. Idag ska vi ta oss en titt på två sådana enheter. Den ena är en SSD som vi redan testat i 240GB-utförande och den andra är en enhet som är mer eller mindre identisk med sin föregångare.

När vi testar nya SSD-enheter så är de oftast tillverkaren själva som kontaktar oss och frågar om vi vill testa deras nya enhet. Inte helt oväntat så får vi den modellen som presterar bäst. Det är givetvis väldigt logiskt eftersom företagen vill visa upp sin nya SSD-enhet från sin bästa sida. Vi vill ju givetvis testa så många olika modeller ur varje SSD-serie som möjligt och det krävs ofta en del tjat från vår sida för att vi ska få testa även de mindre storlekarna som ofta inte presterar lika bra. En sådan enhet är OCZ Vector 150 120GB som vi tidigare testat i 240GB-utförande. Detta är en enhet som imponerade på oss när det gäller prestanda men som föll kort på grund av högt pris och dåligt rykte. Därför passar det bra att vi tar oss en ny titt på OCZ Vector 150 nu när enheten varit ute på marknaden några månader.

Den andra enheten som vi kommer testa idag är Intel 530 240GB. Intel gjorde väldigt lite väsen av sig när de släppte 530. Detta på grund av det enkla faktum att egentligen inga större nyheter tillkommit. Intel 530 är fortfarande baserad på Sandforce SF2281 men det är en nyare revision av kontrollerkretsen. Nyheterna är att Intel gått över helt till sitt 20 nanometers NAND och en revision av kontrollern som ska sänka strömförbrukningen och har stöd för Devsleep. Detta kombineras med ett lägre pris för att göra enheten mer konkurrenskraftig. Frågan är dock om prestandan håller måttet, vi är tveksamma. Men vi börjar hos OCZ.

5
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Tjalve-Dennis TJohnnyStul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JohnnyStul
Gäst
JohnnyStul

”Prestandamässigt så hänger den inte alls med och protesterar dessutom sämre än många än sina konkurrenter”

Presterar är ordet du sökte? Vi vill inte ha diskar som protesterar 😛
dessutom den andra än ska bytas ut mot av. Ha det

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”JohnnyStul”]”Prestandamässigt så hänger den inte alls med och protesterar dessutom sämre än många än sina konkurrenter”

Presterar är ordet du sökte? Vi vill inte ha diskar som protesterar 😛
dessutom den andra än ska bytas ut mot av. Ha det[/quote]

Wups! tack för den, fixat nu 🙂

(Diskarna protesterar, diskarna har fått nog!)

Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

”..//.. som föll kort på grund av högt pris och dåligt ryckte”

Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

Bah. Nu föll ju en del av min kommentar bort där. 🙁 Nåja. Ryckte är ju lite knasigt. Ska ju vara rykte.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Dennis T”]”..//.. som föll kort på grund av högt pris och dåligt ryckte”[/quote]
Löst