Design och skärm

Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge erbjuder en stor estetisk uppgradering från förra årets Galaxy S5. Plast har lämnats bakom och ersatts av aluminium och glas. De nya materialen ger en imponerande känsla av kvalitet men har ett flertal nackdelar.

images/labswedish/artiklar/Smartphones/Samsung_Galaxy_S6_Edge_Recension/largethumbnails/Samsung_Galaxy_S6_Edge_Recension_skarm.jpg images/labswedish/artiklar/Smartphones/Samsung_Galaxy_S6_Recension/middlethumbnails/Samsung_Galaxy_S6_Recension_USB.jpg

De glastäckta baksidorna är lätta att smutsa ner och är så gott som omöjliga att hålla rena. De har också samma problem som bland annat många av Sonys produkter. Telefonernas glasbaksidor är så hala att telefonerna kan glida av ett bord om det lutar lite grann.

Särskilt problematisk är Galaxy S6 Edge som har en betydligt mindre ergonomisk design än Galaxy S6. Eftersom Galaxy S6 Edge har en rundad skärm, är dess baksida inte så rundad som den borde. Detta betyder att Galaxy S6 Edge känns vass att hålla i, i jämförelse med Galaxy S6 som är relativt skön att hålla i handen.

Galaxy S6 Edge är marknadens första telefon att använda en skärm som är rundad på både höger och vänster sida. Denna unika design har ett flertal fördelar att erbjuda. För det första ser den riktigt cool ut. Den drar till sig uppmärksamhet och känns smått futuristisk att använda. För det andra känns den lite mindre än Galaxy S6 – inte så konstigt, med tanke på att den faktiskt är lite mindre.

Samsung_Galaxy_S6_Recension_baksida

Den största nackdelen med telefonens design är som sagt faktumet att den tvingar baksidan till att inte vara så rundad som den borde. Eftersom skärmen är rundad längs både höger och vänster sida är det även lätt att råka trycka på skärmen med handflatan. Detta är en av flera saker som gör att det känns riskabelt att använda telefonen. Man riskerar att trycka på något man inte hade tänkt sig eller helt enkelt tappa den, eftersom den är så svår att hålla.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid