Efter vårens stora lansering av Galaxy S6 och galaxy S6 Edge har det blivit dags för en ny medlem den växande serien. Galaxy S6 Edge+ är ett större syskon till Galaxy S6 Edge och vi har testat den nya modellen i flera veckor för att levera ett omdöme. Är Samsungs fullmatade och rundade telefon värd sitt höga pris?

– Detta är en sammanfatting, läs hela testet i Svenska smartphoneguiden –

Samsung Galaxy S6 Edge+ specifikationer:

Samsung Galaxy S6 EdgePlus Recension forsta

Samsung Galaxy S6 Edge+ (SM-G928F)
Skärm
5,7 tum AMOLED
2 560 x 1 440 pixlar
518 ppi
Processor Samsung Exynos 7 Octa 7420
4 x Cortex-A53 1,5 GHz
4 x Cortex-A57 2,1 GHz

ARM Mali-T760
Internminne 4 GB
Intern lagring 32 GB
Minneskort Nej
Kamera – bak Stillbild: 16 MP
Video: 2160p30, 2560p30, 1080p60, 1080p30, 720p30, 480p30
Kamera – fram Stillbild: 5 MP
Video: 2160p30, 1080p30
SIM Nano SIM
Mobilnät GSM/GPRS
UMTS/HSPA+
LTE Cat.6
Wifi 802.11ac
Bluetooth 4.1 LE
NFC Ja
Anslutningar MicroUSB 2.0
3,5 mm
Batteri 3 000 mAh
Utbytbart Nej
Operativsystem Android 5.1.1
Mått 75,8 x 154,4 x 6,9 mm
Vikt 153 g

Smartphones finnas att köpa för allt mellan 1 000 kronor och 10 000 kronor. De dyraste modellerna är förhoppningsvis några av de bästa men det är sällan garanterat att de allra dyraste erbjuder särskilt mycket bättre specifikationer än de som kostar flera tusen kronor mindre. Varumärke, design och speciella egenskaper kan göra vissa telefoner dyrare än de flesta konkurrenter. För Samsung Galaxy S6 Edge+ är det inte nödvändigtvis telefonens specifikationer som gör att den är värd 7 000 kronor; det är modellens unika design och speciella rundade skärm som får den att sticka ut ur mängden och får den att motivera sitt pris. Med det sagt är den också riktigt imponerande på pappret.

Samsung Galaxy S6 EdgePlus Recension framsida

Samsung Galaxy S6 Edge+ lägger sig ovanför nästan alla andra konkurrenter när det gäller specifikationer. Modellen har nästan allt vi kan önska från en modern smartphone. Som namnet skvallrar om så har Samsungs nya smartphone många likheter med Galaxy S6 och främst Galaxy S6 Edge. Telefonen drivs av samma Exynos 7420-processor som fortfarande erbjuder åtta processorkärnor, varav fyra klockade till 2,1 gigahertz. Likt Galaxy S6 har också Edge+ 32 gigabyte lagringsutrymme men har uppgraderat tre gigabyte arbetsminne till fyra gigabyte.

Galaxy S6 Edge+ är betydligt större än Galaxy S6 och S6 Edge. Detta betyder att modellen också har ett betydligt större batteri än sina syskon. Batteriet mäter nu 3 000 milliamperetimmar, vilket är 400 milliamperetimmar mer än batteriet i Galaxy S6 Edge.

När det gäller design är Galaxy S6 Edge och Edge+ mycket lika varandra. Här är nästan skillnaderna ännu mindre än de är när det gäller specifikationer. Utöver att Galaxy S6 Edge+ har en större skärm och därmed en större kropp är det svårt att hitta några estetiska skillnader mellan modellerna över huvud taget. Telefonens framsida består fortfarande av en rundad glasskiva som har en rundad bildskärm under sig. På telefonens framsida finns också en fysisk hemknapp med en inbyggd fingeravtrycksläsare samt två kapacitiva knappar som tar användare ett steg bakåt i användargränssnittet respektive in i Androids appbytare.

Samsung Galaxy S6 EdgePlus Recension fingeravtryck

Hela Galaxy S6-serien är byggd av samma material: aluminium och glas. Detta betyder att alla modeller erbjuder imponerande byggkvalitet och känsla av lyx. Metallringen runt telefonens sidor hjälper till att ge produkten en stabilitet som bara finns i marknadens bästa telefoner. Glasbakstycket på telefonens baksida ser snyggt ut men har flera stora nackdelar. För det första finns det en överhängande risk att glaset går sönder, för det andra gör materialvalet att telefonen är hal och för det tredje är glaset svårt att hålla rent från fingeravtryck.

Galaxy S6 Edge och Galaxy S6 Edge+ kan vara några av marknadens vackraste smartphones, åtminstone enligt oss. Med sin rundade framsida får telefonen en unik och futuristisk stil. Den rundade skärmen ger telefonen ett högre pris men ger också användare något att visa och vara stolta över. Den rundade skärmen ger telefonen uppenbara ergonomiska problem och kan ibland vara irriterande och opraktisk att använda men det är svårt att säga annat än att den ser riktigt häftig ut.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sebbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Sebbe
Medlem
Sebbe

Målsnöret, ja… LG G4 var betydligt bättre på många sätt, så tyvärr Samsung.