Efter en och en halv månads testande är nu äntligen Nordichardwares omdömen här! Iphone 6S och Iphone 6S Plus kommer in i Svenska smartphoneguiden och jämförs med marknadens bästa smartphones. Hur stor uppgradering är de nya modellerna i jämförelse med förra årets och är de verkligen värda pengarna? Det har vi tagit reda på!

– Detta är en sammanfatting, läs hela testet i Svenska smartphoneguiden –

Vi har testat både Iphone 6S och Iphone 6S Plus under en lång period och är alltså äntligen redo att berätta hur bra de två telefonerna verkligen är. I denna artikeln sammanfattar vi de två testerna men om du är intresserad av att läsa mer om alla detaljer hittar du dem genom att läsa i Svenska smartphoneguiden.

Apple Iphone 6S: Hårdvara

Apple Iphone 6S specifikationer:

Apple Iphone 6S Recension forsta

Apple Iphone 6S (A1688)
Skärm 4,7 tum LCD IPS
1 334 x 750 pixlar
326 ppi
Processor Apple A9
2 x Apple Twister 1,85 GHz
Imagination PowerVR GT7600
Internminne 2 GB
Intern lagring 16 GB, 64 GB, 128 GB flash
Minneskort Nej
Kamera – bak Stillbild: 12 MP
Video: 720p30, 720p240, 1080p30, 1080p60, 1080p120, 2160p30
Kamera – fram Stillbild: 5 MP
Video: 1080p30
SIM Nano SIM
Mobilnät GSM/GPRS
UMTS/HSPA+
LTE Cat.6
Wifi 802.11ac
Bluetooth 4.2 LE
NFC Ja, endast för mobil betalning
Anslutningar Apple Lightning
3,5 mm
Batteri 1 715 mAh
Utbytbart Nej
Operativsystem Ios 9.1
Mått 67,1 x 138,3 x 7,1 mm
Vikt 143 g

Iphone 6S ser nästan exakt ut som sin föregångare. På telefonens baksida finns visserligen ett litet ”S” men utöver det är det inte mycket som skiljer den nya modellen från sin föregångare, med ett undantag. Aspirerande Iphone 6S-ägare som verkligen vill signalera sitt nya köp till resten av världen kan skaffa sig ett rosa exemplar av telefonen. Iphone 6S är nämligen Apples första smartphone som kan köpas i den nya färgen.

Apple Iphone 6S Recension baksida

Iphone 6S är fortfarande en relativt kompakt telefon, i jämförelse med många andra smartphones på marknaden i dag. Nästan alla kompetenta konkurrenter på marknaden har skärmar på över fem tum. Den enda regelrätta konkurrenten i storleksklassen är Sony Xperia Z5 Compact som dock saknar den tunnhet och gedigna metalldesign som Iphone 6S erbjuder.

Eftersom Iphone 6S är relativt liten är den också ganska enkel att hålla i handen. Telefonens runda design och matta metallbakstycke gör den visserligen lite för hal för vår smak men vi uppskattar samtidigt faktumet att telefonen är lättare att ha liggande i en liten ficka än många Android-telefoner eller den gigantiska Iphone 6S Plus.

Iphone 6S Plus har nästan exakt samma bildskärm som sin föregångare. Skärmen mäter fortfarande 4,7 tum över diagonalen och behåller sin upplösning, 1 334 x 750. Nu har dock Apple byggt in en ny pekskärmsteknik som de kallar 3D Touch. Tekniken har möjlighet att mäta hur hårt ett finger trycker på skärmen för att ge användare möjlighet att utföra olika saker i operativsystemet bara genom att förändra trycket på skärmen.

Apple Iphone 6S Recension framsida

Nedanför skärmen finns en ny fingeravtrycksläsare som ser ut precis som sin föregångare men som nu är betydligt snabbare på att läsa fingeravtryck. Det finns minst lika snabba konkurrenter, men Apples är en av de mest pålitliga läsarna på marknaden. Den nya läsaren ger den helt klart bästa användarupplevelsen av alla läsare på marknaden i dag.

När det gäller fysiska knappar är det fortfarande fyra som gäller: hemknappen, på/av-knappen och de två volymknapparna. Utöver det finns en fysisk brytare som låter användare stänga av eller sätta på telefonens ljud. Alla knappar är lätta att känna, de ger gott om fysisk respons och låter mycket för att tydligt berätta för användare att de har tryckts in.

För sin nya serie av smartphones har Apple utvecklat ett nytt chipset kallat Apple A9. Den ARM-baserade processorn drivs av Apple-utvecklade processorkärnor som erbjuder högre prestanda per kärna än någon annan mobil processorkärna på marknaden idag. Apple A9 har dock bara två processorkärnor och kan därför inte konkurrera när det gäller prestanda över flera kärnor. Med assistans av två gigabyte arbetsminne, som kan användas mer effektivt av Ios än av många andra operativsystem, kan Apples nya processor ändå driva operativsystemet och appar snabbare än vad som behövs i dag.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MoNsTeR Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
MoNsTeR
Gäst
MoNsTeR

Trevliga telefoner helt klart men med tanke på priset kan jag förstå att en del väljer andra.