NHTV  Corsair verkar ständigt vara på jakt efter nya marknader att erövra och efter några år på nätaggregatsmarknaden har man gott och väl hävdat sig och har sedan ett tag tillbaka även haft ljudprodukter i form av gamingheadsets i sitt sortiment. Idag lanseras en produkt som är något helt nytt för företaget i form av ett stereosystem som lyssnar till namnet SP2500. Vi har haft privilegiet att testa systemet inför lansering, samtidigt som vi själva lanserar vår TV-satsning, NHTV.

NHTV är vår alldeles nya TV-satsning som kommer figurera här på NordicHardware med jämna mellanrum, med vår långtida medarbetare Jonas Klar bakom spakarna som chefredaktör för denna avdelning. Tanken är att erbjuda videorecensioner, intervjuer, förhandstittar och som fallet är idag, lite ytligare genomgångar av datorhårdvara och relaterade prylar.

SP2500 å sin sida är Corsairs första stereosystem och med en prislapp på cirka 2 500 svenska kronor siktar man in sig på något av en premiummarknad. Detta till trots är vi nöjda med prestandan men kanske inte 100% nöjda med utseendet och finishen. Med hjälp av fullt digital signalhantering och klass D-förstärkare finns totalt 232 watt att tillgå under huven. Corsair visar med bestämdhet att man satsar seriöst på ljudmarknaden och deras högtalarpaket SP2500 är en produkt som presterar väl och som många av Corsairs produkter riktar sig mot krävande användare.

Vi knyter ihop säcken med en närmare titt på systemets specifikationer och en mer detaljerad bild av Corsairs baslåda. För den som vill läsa mer om högtalarsystemets samtliga program och equalizerlägen kan man göra det här.

 Egenskaper Corsair SP2500
Typ av system
2.1
Maximal uteffekt
232W (120W subwoofer (<5% THD)
40W per mellanregisterelement (<3%) THD
16W per diskantelement (<1% THD))
Frekvensrespons  20-120Hz (subwoofer)
100Hz-5kHz (mellanregister)
5-20kHz (diskant)
Element 1x 8″ (subwoofer), 2x 3″ (mellanregister), 2x 1″ (diskant)
Analoga ingångar
3 st. (1st RCA, 2st 3,5mm)
Digitala ingångar
0
Hörlursutgång Ja (1st.)
Förstärkare
Klass D (Biamplifying, DSP)
Fjärrkontroll Ja, inkl 1.8″ TFT (Uppgraderbar firmware)
Medföljande tillbehör Högtalarkablar (x2), fjärrkontroll, 3.5mm till RCA-kabel, stativ för högtalarna (x2), manual (quick start guide)
Riktpris 2 500 kronor inklusive moms

woofer

 

Annons

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
-Tjalve-TerhoMean MachineJoniRedfaction Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

Det ska bli kul att följa Jonas och NHTVs framfart i datordjungeln 🙂 För de som inte vet så är Jonas en av våra starkast lysande profiler på NH och han har ansvarat för testandet på många av våra viktigaste lanseringar en längre tid bland annat inom grafik och cpu-tester. Att han sen vunnit SMPC och har varit med länge inom överklockarscenen ger honom än mer skinn på näsan. men det är nog framförallt för att det är roligt att se hans tester (har sett några opublicerade också 😉 ) som jag kommer att följa det här med spänning

this
Medlem
this

Mycket bra, är ljudsystem lite av en dold talang för dig kanske ?

Fredrik
Medlem
Fredrik

Han låter som rena ljudexperten! 😀
[quote name=”this”]Mycket bra, är ljudsystem lite av en dold talang för dig kanske ?[/quote]

Grymt! Ett riktigt bra initiativ med NHTV, är ju så mycket roligare att få uppleva produkten och ”skribenten” på ”riktigt” istället för i rent text format.

Hoppas på minst en video i veckan nu Jonas 😉

Hannes
Medlem

Brutalt bra! Blev glatt överraskad av detta. 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Grymt kul att höra, alla, det uppskattas. 🙂Jag vill inte börja med bortförklaringar, men allting kommer bli bättre framöver, det här är bara början. Det dyker upp mer framöver, jag tror hirsch kan vara något på spåren vad gäller tidsintervaller mellan videoinslag. Gällande ljudsystem har man väl snappat upp en del av alla Hifi & Musik man läst genom åren, det hjälper alltid att ha ett intresse för saker man recenserar. Speciellt ljudprylar är väldigt platta och tråkiga att beskriva i ljud, så jag tyckte att det här blev en väldigt bra startpunkt, där man åtminstone kan visa sakerna lite… Läs hela »

skiroy
Medlem
skiroy

Snyggt mini!
Jag kan bara jämföra med Abit och dess högtalare samt subbas.
Högtalarna sopar mattan med Corsair men subban är ”lite” grövre än Abit…
Jag som hoppades på en välkammad mini gick bet i detta avsnitt. 😉

Anton Karmehed
Admin

Mycket bra jobbat Jonas, trodde aldrig jag skulle säga det men du är en naturbegåvning framför kameran. Sen att även jag fick en liten lektion i basdesign skadar ju aldrig! 🙂
Ska bli riktigt spännande att jobba vidare med video framöver!

Skiroy: En välkammad Jonas är nog något som mer passar in i ett bloopers avsnitt om något, händer nog bara av misstag. 😉

Imlal
Gäst
Imlal

Mycket trevligt med NHTV måste jag säga. Sen undrar jag om någon har ETA på när Corsair MJ(ölk) kommer ut på marknaden, De verkar bredda sig rätt skapligt.

Jonas: OLW mössa nästa NHTV? 😉

//Jimmy

Redfaction
Medlem
Redfaction

Bra mycket bättre än Swecs tråkiga tv..:)

Jonatan Hertzberg
Medlem

Gött mos Jonas! Du sköter det hela snyggt och verkar bekväm framför kameran trots första gången. Ser fram emot fler videotester 😆

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Imlal: Jag tror jag håller mössan borta. 😛

Redfaction: Tackar för det, vi vill som sagt inte sitta och producera något folk sitter och somnar av, tanken är som tidigare nämnt att det ska vara kul. Nu är inte det här klippet någon orgie i humor, det finns bättre tillfällen för det framöver.

Joni: Tackar. Det är väl inte första gången jag står framför en kamera, men fler tester kommer framöver, självklart. 🙂

Terho
Medlem
Terho

Riktigt nice 🙂 Ligger du i Jonas så kanske AMD lejar dig till nästa reklam film 😉

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Mycket bra jobbat Jonas! Känns väldigt naturligt och inte alls krystat, vilket många sådana här videorecentioner gärna blir.
En lite komentar till nästa gång. Ditt huvud hamnar lite utanför bilden på sista klippet 🙂