EVGA släpper en ny serie av nätaggregat placerade under deras framgångrika G2-serie som inriktar sig på lägre kapaciteter men fortfarande ska hålla samma höga standard. GS står för Golden Silence, ett namn som lovar mycket, och som genast ska sättas på prov.

Det är dags för en ny uppdatering av Sveriges största datornätdelsjämförelse och det med två nya nätaggregat från EVGA. För de som vill lära sig mer om nätdelar, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska nätaggregatsguiden där nu även EVGAs modeller finns representerade. Här nedan följer samtidigt en summering av vårt senaste tillskott i guiden.

EVGA Supernova GS

EVGA Supernova G2 är en storsäljare på den svenska marknaden och ligger på första plats över populäraste nätaggregaten på prisjakt.se. GS är en splitterny serie som placeras precis under G2 rent kapacitetsmässigt men ska uppehålla samma höga standard.

Modellerna vi testar idag är på kapaciteterna 550W och 650W. Båda använder sig av en ensam +12V lina på 45 ampere respektive 54 ampere, resterande specifikationer är samma, med 20 ampere på både 3.3V och 5V. På nätaggregaten finns det även en ”Eco”-knapp som gör så att fläkten inte varvar upp förrän vid 25 procents belastning.

EVGA_GS550_001 EVGA_GS650_001

 

Hög effektivitet men tveksama rippelvärden

EVGA har skapat en plattform i samarbete med Seasonic för deras GS-serie och konstruktionsmässigt skiljer det sig inte mycket. Den allra största förändringen vi direkt kan se är att primärsidan har en kondensator från Rubycon på 550 watt istället för Nippon Chemi-con på 650 watt. Det spelar mindre roll då kvalitéten fortfarande är hög.

Båda modellerna presterar bra och följer samma mönster, fläkten börjar inte göra sig påmind förrän nära maxbelastning. Rippelvärdena från +12V-linan börjar svaja lite vid full belastning, men 50mv är godkänt och är långt under maxtaket på 120 millivolt. Värt att notera är att 650W-modellen har högre effektivitet vid låg belastning medans 550W-modellen har högre vid hög belastning.

fanspeed_10_mark fanspeed_100_mark

Fullständiga resultat finns i Svenska Nätaggregatsguiden

Ljudnivån är som sagt mycket låg upp till 75 procents belastning, inget av modellerna startade ens fläkten vid 50 procents belastning.

För höga priser

Den största problematiken för Supernova GS är att prislappen är helt enkelt för hög, för inte ens hundra kronor mer över 650W-modellen får du storebror Supernova G2 på 750W. Tittar man på konkurrensen så finns Cooler Masters semimodulära nätaggregat för samma eller till och med lägre pris.

I slutändan är EVGA Supernova GS 650 och 550 ett par välpresterande modeller med hög effektivitet. Ljudnivån är låg och semipassivitet upp till 50 procent vid 21 grader rumstemperatur. Nackdelen är att dom ligger sämre till i pris jämfört med konkurrensen och även deras andra modeller, Supernova G2 på 750W kostar inte ens hundra kronor mer än GS 650.

EVGA_GS650_002

”Första modellerna från EVGA dyker upp i nätaggregatsguiden och gör väl ifrån sig. Det presterar bra i våra tester med hög effektivitet, låg ljudnivå och semipassiva funktioner. Rippelvärdena blir lite skakiga vid full belastning men fortfarande inom godkända nivåer. Supernova GS är ett bra nätagg men är lite för dyrt för sitt eget bästa om man ser till EVGAs andra modeller, exempelvis Supernova G2 på 750W som inte ens kostar hundra kronor mer. Dyker priset något är det ett riktigt bra köp.” – Svenska nätaggregatsguiden 2015-06-12

Lägstapris på prisjakt.se:

EVGA_GS550_002

”Supernova GS 550 följer i storebror GS 650 fotspår, prestandan är bra i våra tester med samma höga effektivitet, låga ljudnivå och semipassiva funktioner. Rippelvärdena är även här lite höga vid full belastning men inom godkända nivåer. GS 550 ligger bättre till i prissättningen än 650 men tappar fortfarande jämfört med konkurrensen, exempelvis Cooler Master V750 som finns för samma pris.” – Svenska nätaggregatsguiden 2015-06-12

Lägstapris på prisjakt.se:

Marknadsanalys och uppdateringar

I och med att EVGAs nya aggregat inte lyckas ta en utmärkelse i nätaggregatsguiden så påverkar det inte heller våra nuvarande utmärkelser som därmed får vara oförändrade.

Computex pågår för fullt och flera nya modeller från många tillverkare har visats upp. Fokus ligger på ännu högre effektivitet och extra funktioner, vi ser fram emot att testa några av dessa modellerna.

Läs mer i Svenska nätaggregatsguiden

Du kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med diagram, prisjämförelser och specifikationer i Svenska nätaggregatsguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt köp. Vill du ta dig direkt till sammanfattningar och utmärkelser så hittar du det här (700-900W) och här (1000W och uppåt).

Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Tack för att bra test, vill se fler tester på agg i denna klass!

Dock grymt besviken på själva nätaggen.