NHTV LITE Vi tar tillfället i akt och fångar ett nytt användningsområde för NHTV – ytligare videos för att endast visa upp produkter som hastigast. Först ut är ett minneskit från G.Skill ur tillverkarens RipjawsX-serie, specificerat till hastigheter på hela 2133MHz med något mindre smickrande timings; 9-11-9-28. Vi utreder som hastigast även vad som medföljer minnena och paketeringen.

Som vi nämner i videon är NHTV Lite lite mer av ett ställe att visa upp produkter från diverse tillverkare snarare än våra normalt sett ganska djuplodande videoklipp. Dessa klipp är tänkta att vara ungefär 5-6 minuter långa i vanliga fall och är ämnande för produkter vi inte kan testa på ett rättvist sätt.

För att återvända till G.Skill finns det faktiskt en mycket god anledning till att vi har tillverkarens minneskit i studion: märket har nämligen återvänt till den svenska marknaden med hjälp av PCB Distribution efter några års frånvaro från norden. G.Skill har gått fram som en ångvält internationellt och är många entusiasters favoriter när det kommer till minnesprodukter. Med priser ofta lägre än Corsair vid likvärdiga specifikationer kan det växande märket nog i det närmaste ses som en ersättare för OCZ och deras minnesgren som gått i graven.

Vi själva är främst glada att vi har fått lite mer variation på minnesmarknaden i Sverige.

RipjawsX

Egenskaper G.Skill Ripjaws F3-17000CL9D-8GBXLD
Typ av minne DDR3
Timings
9-11-9-28-2T (CAS-tRCD-tRP-tRAS-CR)
Kapacitet 8GB (2x4GB)
Frekvens
2133MHz
Spänning
1.65V
Garanti
Livstid
Produkthemsida  GSkill.com

 

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
CalatheaSandy2500KMean Machinehirschctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Kul att G.Skill äntligen kommit till den svenska marknaden igen, man har ju haft ett öga på flera kit från dem fler än en gång innan de fanns i svenska butikshyllor.

Rogerpontare
Medlem
Rogerpontare

Gillar verkligen era NHTV/Lite avsnitt, bara att köra på!

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Rogerpontare”]Gillar verkligen era NHTV/Lite avsnitt, bara att köra på![/quote]
Skönt att höra, det kommer mera, vi lovar. Och tack för de snälla orden också, inte att förglömma. 🙂

ctrl
Gäst
ctrl

Btw, hur vikitgt är det med 1.5v för SB system på minnena? Hört massa olika om att man inte helst skall ha 1.65v pga minneskontrollern

Fredrik
Medlem
Fredrik

Gillar detta starkt!

Är sjukt sugen på dessa minnen, du pratade om svartfärgade – var/när/hur kan jag köpa dessa? Prisjakt hittar bara 1333MHz minnen utav den här modellen i svart, [b]lite[/b] för långsamt 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

RipjawsX verkar inte finnas i höga frekvenser i svart, men gamla Ripjaws fanns.

http://gskill.com/products.php?index=307 Kanske är ett alternativ annars. 😀

Ben-Aron Abrams
Medlem
Ben-Aron Abrams

Jag gillar NHTV. Kan vara bra att få lite info om en produkt oavsett om ni testar den eller ej, som i detta fall att du inte kan använda fläktarna pga tex grafikkortet är i vägen,att den inte sitter stabilt osv. Riktigt bra tycker jag. Mer sån’t.

Marcus Heinemo
Medlem

missade det här, snygg mössa meanie 😆