Installation och gränssnitt

Att koppla in WD Hub och komma igång med den är ganska intuitivt och går utan problem. Vi kopplar in den med HDMI till en hemmabioreceiver och med vanlig nätverkskabel till routern. Det första som händer är att en uppdatering av firmware laddas ned och installeras. Det sker automatiskt och är ett plus i mitt tycke, då mediespelare inte ska kräva så mycket handpåläggning.

awdt_11

awdt_9

Gränssnittet är riktigt snyggt men det handlar fortfarande om att bläddra fram och tillbaka i rätt simpla menyer.

Det är dock det kraftigt förbättrade gränssnittet som gör det starkaste intrycket. Borta är de blå-trista ikonerna mot svart bakgrund som fanns i WD TV Live, istället är det färggranna ikoner mot en snygg bakgrundsbild som vi får se. Vissa inställningar av gränssnittet kan också göras där bakgrundsbilden till exempel kan bytas till valfri bild.

Egentligen innebär inte det nya gränssnittet så mycket nytt rent användarmässigt, du måste fortfarande stega dig fram i menyerna med fram och bakåt-knapparna på fjärrkontrollen för att komma dit du ska. Men känslan är så mycket bättre när du tittar på något som ser snyggt och modernt ut istället för något som ser ut som vad en Ericsson-tekniker knåpade ihop till deras tidiga mobiltelefoner.

awdt_7

awdt_12

Filer kan spelas upp från intern/extern hårdisk, från delade mappar på nätverket eller via en media server. Omvänt går det att spela upp innehåll från WD Hub på till exempel en xbox360 (högra bilden).

Väl igång kan du spela upp filmer från WD Hubens egen hårddisk, från en annan enhet på nätverket eller varför inte från en extern hårddisk. WD Hub har stöd för DLNA/UPnP så via närverket kan man välja mellan att gå via en mediaserver, typ WMP11, eller att helt enkelt bara söka efter videofilerna i den andra enhetens filstruktur. Det går till exempel utmärkt att använda en xbox360 för att titta på material som finns på WD Hub:ens hårddisk.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid