Bra telefoner blir allt billigare. Ett bra exempel på det är Motorola Moto X Play, en mellanklasstelefon som hoppas träffa en ”sweet spot” mellan prestanda och prislapp, med ett avskalat yttre och en version av Android med minimal mängd modifikationer och tredjepartsprogram.

 – Detta är en sammanfatting, läs hela testet i Svenska smartphoneguiden –

Motorola Moto X Play specifikationer:

Motorola Moto X Play Recension forsta

Motorola Moto X Play (XT1562)
Skärm
5,5 tum LCD
1 920 x 1 080 pixlar
403 ppi
Processor Qualcomm Snapdragon 615
4 x Cortex-A53 1,65 GHz
4 x Cortex-A53 1,1 GHz

Adreno 405
Internminne 2 GB
Intern lagring 16 GB
Minneskort Ja
Kamera – bak Stillbild: 21 MP
Video: 10800p30
Kamera – fram Stillbild: 5 MP
Video: 1080p30
SIM Nano SIM
Mobilnät GSM/GPRS
UMTS/HSPA+
LTE Cat.4
Wifi 802.11n
Bluetooth 4.0 LE
NFC Ja
Anslutningar MicroUSB 2.0
3,5 mm
Batteri 3 630 mAh
Utbytbart Nej
Operativsystem Android 5.1.1
Mått 75 x 148 x 10,9 mm
Vikt 169 g

När vi publicerar det här testet kostar Motorola Moto X Play cirka 3 500 kronor i svenska butiker. Med tanke på det priset kommer telefonen utrustad med många kraftfulla och på många sätt imponerande specifikationer. På telefonens framsida finns en 5,5 tum Full HD-upplöst skärm LCD-skärm. Bakom skärmen finns ett Qualcomm Snapdragon 615-chipset som får assistans av 2 gigabyte arbetsminne och tillgång till 16 gigabyte lagringsutrymme. På telefonens baksida finns en 21-megapixelkamera som kan få hjälp av dubbla LED-lampor och telefonens alla komponenter får sin energi från ett batteri som mäter 3 630 milliamperetimmar. Det betyder att Motorola X Play har ett batteri som är betydligt större än många konkurrenter. Samsung Galaxy S6 Edge+ har exempelvis ett batteri på 3 000 milliamperetimmar och Huawei Honor 7 har ett batteri på 3 400 milliamperetimmar.

Motorola Moto X Play Recension baksida

Utsidan av Motorola Moto X Play är konstruerad av främst två typer av material: glas och plast. Telefonens sidor och delar av dess baksida täcks av ett grått plastmaterial som är tänkt att likna aluminium. Även om det är uppenbart att telefonen inte är byggd av någon typ av metall skulle vi beskriva Motorolas plastbaserade metallimitation som en av branschens bästa.

Likt budgetmobilen Motorola Moto G 3 har också Moto X Play visst skydd mot vatten. För Moto X Play pratar vi dock inte om ett helt tätt skydd mot vatten. Telefonen är IP52-certifierad vilket betyder att den är skyddad mot damm och att den klarar av korta stunder ute i regnet. Den kan alltså inte användas för att ta foton i poolen men skulle den råka bli blöt har den högre chans att överleva än många konkurrenter.

Motorola Moto X Play Recension ovansida

Moto X Play har tre fysiska knappar: en på/av-knapp och två volymknappar som är gömda under ett gungande volymreglage. Knapparna är tyvärr inte särskilt bra. Vi är glada över att de återger god fysisk respons och att de är markerade med olika ytor för att göra det enkelt för användare att känna sig fram till dem men de har ett stort problem med kvalitetskänsla. För det första är det uppenbart att knapparna är tillverkade av plast, de känns ”plastiga”. För det andra är de inte monterade som de borde. Även om de fungerar helt okej sitter de lite löst, vilket gör att det skramlar lite när telefonen rör sig och främst när ett finger rör vid dem.

Moto X Play är en stor telefon, det faktumet går inte att komma undan. Tack vare sin rundade baksida och väl valda material ligger den ändå stabilt i handen. Det är uppenbart att den inte är konstruerad av fina metaller eller andra dyra material men det känns att den är byggd på ett bra sätt som ger den stabilitet och användarvänlighet.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
dj christian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
dj christian
Gäst
dj christian

Så var är prestandatesten? De finns inte i smartphoneguiden heller. Men annars en mycket koncist och bra recension. Bilderna är riktigt bra!