Summering

Det har blivit dags att summera vårt test av Microsofts senaste tillskott i Surface-familjen. Efter många veckor med Surface Book 2 vid vår sida så kan vi konstatera att en 2-i-1-dator inte längre behöver innebära uppoffringar i konstruktion, prestanda och användarvänlighet.

Sammanfattning  Microsoft Surface Book 2

  • Ljustark PixelSense-skärm med en passivt kyld fyrkärnig processor integrerad i skärmen
  • Nvidia GTX 1050 i tangentbordet + extra batteri
  • Gångjärnets design ger utmärkt stabilitet
  • Riktigt bra tangentbord och bra pekplatta
  • Bra webcam, mikrofon ger bra kommunikationsmöjligheter
  • Snabb minneskortsläsare
  • Saknar Thunderbolt 3
  • Hörlurskontakten sitter uppe i höger hörnet
  • Skyhögt pris

Omdöme: Microsoft Surface Book 2

Microsoft imponerar med sin Surface Book 2 och nästan alla detaljer faller på plats. Surface Book 2 sätter ribban för 2-i-1-datorer 2018 och framåt med smarta lösningar för att kombinera hög prestanda med en stabil och funktionell design som inspirerar till kreativitet.

Design och konstruktion är nyckeln till en bra 2-i-1-dator

Tanken bakom en 2-1-dator är att den både ska fungera som surfplatta och som traditionell laptop. Det finns mängder av olika anslutningar för att göra detta möjligt idag men Microsoft har med Surface Book 2 hittat den bästa lösningen i vår mening.

Den mekaniska låsmekanismen av keramik som håller surfplattan på plats i Surface Book 2 gör det inte bara på ett säkert sätt utan kompletteras ypperligt av det stabila gångjärnet. Det ger Surface Book 2 en trygg och stabil anslutning mellan skärm och tangentbord.

Det i kombination med en stilren design och hög byggkvalité gör att Surface Book 2 sticker ut från 2-1-segmentet på marknaden.

Skärm och batteritid bjuder in till kreativitet

Skärmen är en av de viktigaste komponenterna i en laptop om än viktigare i en 2-i-1-dator. Microsoft slår på stora trumman med Surface Book 2 där ingen skärm lämnar fabriken utan färgkalibrering och med över 400 nits i ljusstyrka så ger den oss en riktigt bra skärmupplevelse.

PixelSense-skärmen fungerar bra och vi kan interagera med skärmen redan innan pennan träffar glaset vilket ger oss större möjligheter att markera olika element i skapande processer. Men det kreativa skapandet skulle få ett abrupt slut om det inte vore för den långa batteritiden i Surface Book 2. I våra batteritester presterar Microsofts Surface Book 2 riktigt bra och efter att ha varit vår huvudsakliga skrivmaskin på mässor så kan vi konstatera att den är seglivad och klarar långa arbetsdagar.

Sammanfattning

Microsoft gör något just nu något som ingen annan tillverkare kan erbjuda inom 2-i-1-segmentet och Surface Book 2 riktar sig till dig som söker en portabel lösning för att släppa loss din kreativa sida med lång batteritid. AAA-spelen får stanna hemma men den dedikerade GTX 1050-kretsen klarar av att driva lättare spel.

Surface Book 2 kommer dock inte utan förbättringsmöjligheter. Processorn throttlar vid hög syntetisk belastning på grund av den passiva kylningen och avsaknaden av Thunderbolt 3 känns inte balanserat med prissättningen. Även placeringen av hörlursuttaget känns inte genomtänkt när datorn används som laptop. Tillverkarens fokus på byggkvalitet och funktion återspeglas med råge i priset som inte är för alla.

I det stora hela så överskuggar det dock inte helheten hos Surface Book 2 som 2-i-1-dator har imponerat på oss som en dator för användare med skapande i fokus. Om du söker en balans mellan prestanda, design, batteritid och funktioner som inspirerar och bjuder in till kreativitet så är Microsoft Surface Book 2 svårslagen.

”Om du är ute efter en 2-i-1-dator och pengar inte är ett problem, köp Surface book 2”

Microsoft Surface Book 2 har en unik typ av lösning för 2-1-formatet vilket återspeglas i priset. Priset startar vid cirka 18 000 kronor och vårt testexemplar är den maxade 13-tums modellen som kostar cirka 35 000 kronor i skrivande stund. Det är väldigt mycket pengar för en dator men om du är ute efter en maxad 2-i-1-dator idag och pengar inte är ett problem, köp Surface Book 2.

Rekommendation: Bästa 2-i-1-dator för innehållsskapare

Microsoft Surface Book 2
7.8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
CPUIntel Core i7-8650U
GPUNvidia GTX 1050
Fördelar
Skärmen
Batteritiden
Konstruktionen
Nackdelar
Priset
Ingen Thunderbolt 3
Hörlursuttaget
Bra att veta
Surface Book 2 kan användas som en vanlig laptop eller som surfplatta
Prestanda5.5
Kylning/Design8
Batteritid10
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys 2018-03-08

Intels fyrkärniga Core-processorer hittar ut i allt fler laptops vilket ger marknaden en knuff i pris och prestanda.

På gamingsidan av laptops har inga större nyheter presenterats men vi siktar på kunna leverera fler intressanta tester av ultrabooks och 2-i-1-modeller inom kort.

Den här artikeln är en del av Svenska Laptopguiden, vårt löpande test av bärbara datorer. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla våra bärbara datortester och andra relaterade artiklar.
Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
4 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Gustav GagerBjörnMorkulAnton KarmehedJohan Pettersson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Jag kan inte för mitt liv förstå vem denna skulle vara ämnad för. Huaweis alternativ har i och för sig något sämre CPU men jag kan köpa nästan 3 stycken för samma pris.

Har endast klämt och testat Surface Book 2 i typ 20 minuter men blev inte då imponerad av den.

Anton Karmehed
Admin

Alla har olika behov och intressen Morkul så är det onekligen! Själv hade jag varit jäkligt intresserad om det inte vore för att Mac OS X har Final Cut Pro X. Jag är mycket mer nöjd med Microsofts hårdvarudesign med UHS-2-läsare, vanliga Type-A portar och betydligt bättre batteritid. Satt bredvid Johan i Vegas med en 2017 Macbook Pro och batteritiden var horribel i jämförelse med Surface book 2. 🙁 Tyvärr kan jag inte göra the switch då Final Cut Pro är för viktigt och oftast är vitalt arbetsverktyg när jag använder en bärbar dator. Det hade varit intressant att se… Läs hela »

Dravond
Medlem
Dravond

Har en fråga efter ha sett lite andra recensioner att vid hög belastning (eg. spelande) så laddas batteriet ur trotts att datorn är nätansluten.. jag undrar hur mycket om så är fallet och ”batteritid” innan nedklockning eller annat händer…

Gustav Gager
Admin

Var inte det löst i de senare revisionerna?