Huawei Matebook X - Operativsystem och mjukvara

Laptop och notebooks överlag är ju nästintill ökända för att vara fullsmetade med förinstallerade program och mjukvaror från tillverkaren. Något som oftast tas emot negativt av konsumenten men det är inte alltid bara dåliga grejer som medföljer. Därför tittar vi alltid närmare på vilka mjukvaror som medföljer.

Huawei Matebook X levereras med Windows 10 Home och faktiskt endast två förinstallerade program från start, om man räknar bort allt förinstallerade program och spel som kommer med Windows nuförtiden.

Det första programmet är Matebook Manager som fungerar som hubben för att hålla alla dina drivrutiner uppdaterade på datorn, säkerhetskopiera och ställa in fingeravtrycksläsaren.

Här måste vi säga att Huawei lyssnat på kunderna och programmet är mycket simpelt och snyggt designat. Det kommer inga onödigt störiga aviseringar eller drar någon nämnvärd prestanda att ha körandes i bakgrunden.

Det andra och sista programmet som förinstallerats är Dolby Atmos där vi kan välja mellan olika ljudprofiler eller anpassa vår egen ljudkurva för ljudet. Detta likt Matebook Manager är ett litet och smidigt program som inte stör användaren och drar ingen nämnvärd prestanda från datorn.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid