Dell XPS 13 - Tangentbord, pekplatta och högtalare

Tangentbordet

Tangentbordet på en bärbar dator är en vital del, speciellt hos en maskin som riktar sig till produktivitet. Tangentbordet på nya Dell XPS 13 har en tyst och taktil känsla med lite längre slaglängd i stil med Microsoft Surface Book 2 men saknar samma kvalitetskänsla som den sistnämnda. Med det sagt så är det absolut inga fel på tangentbordet i XPS 13 men det är inte riktigt i nivå med Microsofts motsvarigheter för tillfället.

Värt att nämna är att uppe i högra hörnet bredvid tangentbordet finns en av/på-knapp som också dubblerar som en fingeravtrycksläsare. Här samlar nya XPS 13 poäng för den fungerar riktigt bra och vi kan snabbt ta oss in genom Windows-inloggningen.

Pekplattan

Dells senaste XPS 13 må vara en liten dator men vi hade gärna sett att tillverkaren nyttjat de extra millimeterna runt pekplattan till att göra den större. Pekplattan på XPS 13 gör det den ska men helt utan imponeringsfaktor. Hade plattan varit aningen större hade vi haft mer utrymme för våra gester vilket också ger oss bättre kontroll.

Den får precis godkänt men det är fortfarande Apples Macbooks som i vår mening har de bästa pekplattorna på marknaden idag.

Högtalare och mikrofon

Högtalarna på XPS 13 ger ett helt klart godkänt resultat i våra tester och fungerar väl till enkelt filmtittande och är helt i nivå vad man kan förvänta sig från bärbara datorer i det högre prissegmentet.

Mikrofonen lämnar dock en hel del att önska. Speciellt när fläktarna snurrar då verkar det som att den försöker filtrera bort bruset när inget tal förekommer vilket gör att ni vi väl säger något så brusar det påtagligt.

Kamera

Placeringen av kameran på nya Dell XPS 13 är precis där ingen användare vill ha den. Vi förstår att det är en kompromiss på grund av de tunna skärmramarna men i vår mening är det aldrig värt att placera kameran i grodperspektiv. Ingen användare kan värdigt säga att de föredrar att visa näsborrarna i seriösa videomöten.

Kvalitén på kameran är OK och funktionsduglig sett till bild men placeringen av kameran gör att vi rekommenderar att du använder en extern kamera för dina viktiga möten.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid