Summering

Det har blivit dags att summera vårt test av Dells senaste produkt i XPS-familjen. Efter många veckor med nya XPS 13 vid vår sida så kan vi konstatera att resan har i det stora hela varit trevlig bortsett från några viktiga detaljer.

Sammanfattning  Dell XPS 13 2018

  • Grym byggkvalitet
  • Ljusstark och bra skärm
  • Bra prestanda
  • Trevligt tangentbord
  • Stöd för Thunderbolt 3
  • Usel kamera och mikrofon
  • Sporadiska missljud från fläktarna

Omdöme: Dell XPS 13 2018

Dell visar att deras senaste XPS-dator är värd namnet och en tydlig uppgradering i prestanda och byggkvalitet sett till tidigare modeller från tillverkaren. Vi uppskattar frammarschen i prestanda tack vare de nya strömsnåla fyrkärniga processorerna från Intel, och att Dell dessutom vågar skruva upp klockfrekvenserna och faktiskt lyckats hantera värmen över tid ger ett plus i kanten.

När det kommer till byggkvalitén och konstruktionen av Dells nya XPS 13 så har de inte sparat på krutet och hela datorn känns riktigt solid och högkvalitativ att hantera och använda. Addera sedan stöd för Thunderbolt 3 vilket öppnar upp för tillkoppling av externt grafikkort och du har både en kompetent kontors- och gamingdator.

Dell XPS 13 är en dator som riktar sig till produktiva användare i första hand. Vi som arbetar med innehållsskapande eller kontorsarbete. Här känns det som Dell helt glömt bort den egenvalda målgruppen. Nya XPS 13 bjuder på bra prestanda och byggkvalitet men faller på detaljerna.

”Bra prestanda och byggkvalitet men faller på detaljerna”

Med detaljerna så ser vi till de saker som vi använder varje dag i våra produktiva liv. Röst- och videomöten. Kamera och mikrofon brukar sällan prioriteras men Dell har verkligen i sin senaste XPS bortsett från dem. Kameran sitter monterad i en riktigt osmaklig vinkel och mikrofonen är under all kritik. I tillägg så uppstår sporadiskt missljud från fläktarna, något som förvisso skulle kunna vara isolerat till vårt exemplar men som ändå måste noteras.

Summa summarum så hade Dell bara upprätthållit den ganska låga standard som råder när det kommer till kamera och mikrofon så hade nya XPS 13 kammat hem en utmärkelse i Svenska laptopguiden. Om du däremot söker en välbyggd och kompetent ultrabook och inte lägger nog vikt vid funktioner så som kamera och mikrofon, då kan nya Dell XPS vara en bärbar dator för dig.

Dell XPS 13 2018
7.8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
CPUIntel Core i7-8550U
GPUIntel® UHD Graphics
Fördelar
Bra prestanda
Bra byggkvalitet
Bra skärm
Nackdelar
Usel kamera och mick
Missljud från fläktar
Pekplattan
Bra att veta
Finns i en ny roséfärgad variant
Prestanda6.5
Kylning/Design8
Batteritid9
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys 2018-06-08

Intels fyrkärniga Core-processorer gör magi med allt fler ultrabook-datorer på marknaden vilket ger oss användare betydlig skillnad i prestanda.

Håll utkik på NordicHardware för fler intressanta laptop-tester.

Den här artikeln är en del av Svenska Laptopguiden, vårt löpande test av bärbara datorer. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla våra bärbara datortester och andra relaterade artiklar.
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid