MSI GS43VR 6RE Phantom Pro - Tangentbord, pekplatta och högtalare

Tangentbordet på GS43VR är utvecklat i samarbete med Steelseries och har en något längre slaglängd än övriga modeller i den här artikeln. Ser vi bara till brytarna och känslan får MSI en stor tumme upp. Varje tangent har en mycket trevlig aktiveringskänsla, med ett ljud som är försäkrande utan att vara högljutt eller distraherande. Tangenterna är bakbelysta med röda dioder, och har en något glatt ytbehandling.msi_gs43vr_08

Tangentbordets största frågetecken är den icke-standardiserade layouten. Knappen för < och >, som på nästan alla tangentbord sitter bredvid Z-tangenten, har istället flyttats ner till samma rad som Alt, Ctrl och mellanslag. För någon som spelar och som inte använder den tangenten särskilt flitigt gör det kanske inte så mycket, men för undertecknad som använder tangenten dagligen blir det snabbt frustrerande. Samma sak gäller *’-tangenten som vanligtvis sitter till vänster om Enter. På GS43VR sitter den ovanför Enter, vilket även det blir ett onödigt irritationsmoment.

msi_gs43vr_05

Pekplatta

MSI:s pekplatta sticker ut som en av de trevligare i testet sett till respons och kvalitetskänsla. Den är dock förhållandevis liten, så räkna med att behöva lyfta på fingret lite oftare än på en modell med större platta.

Det finns stöd för att scrolla både med en tvåfingergest (naturlig riktning, det vill säga att en uppåtrörelse med fingrarna rullar nedåt på sidan) och genom att föra fingret längs med plattans högerkant. Ett antal flerfingergester går dessutom att ändra i pekplattans kontrollpanel. Sistnämnda gör vad den ska och är någorlunda enkel att förstå sig på, men tyvärr är mjukvaran tveksamt översatt och känns allmänt dåligt designad.

Högtalare

Tyvärr levererar MSI GS43VR den klart minst imponerande ljudupplevelsen av samtliga testdeltagare. Ljudsystemet har en utförlig kontrollpanel där du kan justera ljudbilden med förstärkt bas/diskat eller virtuellt surroundljud.

Med dessa funktioner aktiva låter ljudet burkigt och ojämnt. Det är svårt att få en naturlig frekvenskurva för musik, och även efter en lång stunds experimenterande låter ljudet instängt.

Musik lyssnar du med andra ord helst på med externa högtalare eller hörlurar, och högtalarna lämpar sig bäst för enklare videotittande.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid