Vad får du om du parar Corsairs bäst presterande minnesmoduler med en featurespäckad LED-panel? Jo Corsairs ny XL Xpert-moduler som både ger hög prestanda och icke tidigare skådade minnesegenskaper.

Corsair är knappast någon ny bekantskap för de flesta datorentusiaster då man varit en av de ledande aktörerna på minnesmarknaden under ett drygt decenium. Corsair har alltid försökt ligga steget före sina konkurrenter i den mening att man varit snabb med att snappa upp nya trender och teknologier som dykt upp på marknaden. Kvalité före kvantitet är en paroll som utan tvekan passar utmärkt på Corsairs företagskoncept.  

Som med allt är detta både på gott och ont, man har ofta fått god kritik för sina produkter som presterat väl och stabilt. Men samtidigt har man ofta setts som lite av ett ”lyxalternativ” då priserna på Corsairs produkter ofta varit marginellt högre än många konkurrenters.

De senaste åren har dock minnesmarknaden blivit så pass bred, och Corsair som företag har breddat sig med den, att man knappast kan placera Corsair i ett sådant fack. Flera minnestillverkare satsar hårt på högkvalitativa moduler med prestanda och stabilitet i första rum, priserna är en sekundär fråga. Men Corsair har även själva breddat sina produktlinjer med mer budgetinriktade moduler för att täcka alla tänkbara behov hos konsumenterna.

Något man inte ändrat på är sin strävan att utveckla minnesmarknaden och det har vi inte minst sett prov på det senaste året genom Corsairs lansering av Pro-serien. Corsairs Pro-serie var den första minnesserien som integrerade en LED-display fysiskt på själva minnet. Då var det endast i form av en aktivitetsLED som i real-tid höll reda på modulernas belastning. Men det var något nytt och unikt på en marknad som tidigare endast handlat om klockfrekvenser och minnestimings, kort och gott prestanda.

Corsairs Pro-serie var kanske inte gudsgåvan till alla konsumenter men konceptet var intressant och Corsair fick helt klart blodad tand efter detta. För en knapp månad sedan kom så efterföljaren till Pro-serien. Xpert-serien är en vidareutveckling av Pro-konceptet med aktivitetsLEDs integrerade på själva minnesmodulen, men det är trots detta inte mycket som är sig likt. Corsair har utan tvekan gått ett par steg längre med deras LED-koncept och vi ska försöka ge er en inblick i vad och varför man utformat Xpert-serien som man gjort.

Denna recension kommer inrikta sig på det dubbelkanals DDR-kit som än så länge är flaggskeppet i Xpert-serien, nämligen Corsair TWINX1024-3200XL Xpert. Innan vi går in på detaljer kring detta kit ska vi dock fördjupa oss lite i Corsairs Xpert-koncept.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid