MEIZU har släppt flera intressanta MP3-spelare de senaste åren och när man nu satsar på en ny flashbaserad spelare gör man det med sikte på iPod Nano. Hur klarar sig då M6 med sitt kompakta format och stora display.

MP3-spelarmarknaden har utvecklats väldigt mycket de senaste åren och det till den milda grad att det börjar bli svårt att fortsätta kalla portabla mediaspelare för just MP3-spelare. Att de allra flesta spelare hanterar mängder av olika format är bara en liten del av det hela. Numera är det nästan mer regel än undantag att nya portabla mediaspelare även hanterar bild och videoformat utöver musik som från början var vad MP3-spelarna hade för uppgift. PMP eller Portable Media Player är ett uttryck vi använder oss av här på NordicHardware och börjar bli ett allt mer använt uttryck för dagens nya generation MP3-spelare.

Den spelare vi ska kika på i denna recension kommer från tillverkaren MEIZU och får ses lite som en PMP Light. Det är en PMP-enhet som hanterar allt från musik till bilder och video, men samtidigt är smidighet och design i fokus vilket knappast gör spelaren till någon portabel videospelare. MEIZU M6, även kallad MiniPlayer, skapade diskussioner redan när de första produktbilderna läcktes ut och många fångades av den till synes mycket smakfulla designen på spelaren. Nu har spelaren funnits på den svenska marknaden en dryg månad och vi har haft ett flertal veckor tillsammans med denna skönhet. Vårt uppdrag var att syna M6 i sömmarna för att se om designen levde upp till sitt rykte och om MEIZU lyckats hålla funktionaliteten på samma höga nivå.

Apple sitter fortfarande stadigt på tronen med sin iPod-familj men kanske kan MEIZU M6 vara ett verkligt hot mot Apples flashbaserade iPod Nano, utan tvekan siktar man in sig på samma konsumenter och nu är det dags att kika på vad MEIZU lockar med hos sin nya spelare.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid