Summering och omdöme

Trots sina tillkortakommanden spelar LS-30 bra för sitt pris och håller sig i toppen av de trådlösa modeller vi har testat. Något som vi hade önskat är möjligheten att stänga av sidtonen, som gör att mikrofonen spelas direkt upp i hörlurarna utan någon fördröjning. Problemet är inte funktionen i sig, utan det mycket svaga bakgrundsbrus som infinner sig hela tiden. Det dämpas till nästan inget när man stänger av mikrofonen. En petitess i sammanhanget då det är såpass svagt, endast finlyssnare lär ha ett problem med detta.

Prestandan hos LucidSounds första headset bådar gott för framtiden. En mer raffinerad variant med lite bättre passform och komfort kan bli en riktig utmanare bland de trådlösa valen på marknaden. Som det är idag når LS-30 inte fram till någon utmärkelse, då framförallt Logitechs G933 ger en allmänt bättre upplevelse på alla punkter utom just kvalitetskänslan.

Lucid_LS30_3

LucidSound LS-30
Omdöme från: 2016-04-19
LS-30 är ett snyggt presenterat trådlöst headset med mycket bra byggkvalitet och lyxkänsla. De spelar även högt för sin prislapp, men lämna equalizern på standard. Mikrofonen är godkänd men inget spektakulärt, tyvärr är komforten något lidande då det täta lädret blir snabbt varmt.

+ God byggkvalitet, bra ljud överlag
– Något bastunga, blir lätt varma

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 689 kronor (Lägst på prisjakt.se Product price)

 

Marknadsanalys och uppdateringar i Svenska Headsetguiden

Många nya headset har lanserats och står på kö i vårt testlabb, bland annat från Steelseries och tyska Beyerdynamic. Ett par av dessa kan eventuellt röja till guiden ordentligt, men det är upp till bevis! I nuläget står dock våra tidigare utmärkelser och rekommendationer oförändrade. Det kommer bli särskilt mycket headset-fokus på Nordichardware under maj månad, så håll utkik efter mer information under de kommande veckorna.

Läs mer i Svenska headsetguiden

Du kan läsa alla våra headsettester, komplett med mikrofonmätningar, prisjämförelser och specifikationer i Svenska headsetguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt headsetköp.

Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!

Innehåll

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid