Mikrofon, ljudkvalitet och komfort

Mikrofon

Ljudet är fullt godkänt men något dovt. Det klarar sig rätt bra från brus och andra oljud.

Ljud och komfort

LS-30 har som tidigare nämnts tre inbyggda profiler till equalizern, och dessa skiljer sig märkbart. Den första profilen är en orörd sådan utan några speciella förstärkningar. De två andra är helt olika där den ena riktar sig åt ett bastungt ljud och den andra profilen åt ett mer basreducerad ljud. Tyvärr är det enda användbara det alla första som inte påverkar ljudet. Den bastunga profilen känns för artificiell och det blir basigt när det inte borde vara det. Sistnämnda tar bort basen så pass mycket att det blir livlöst och sterilt.

Som tur är så är standardprofilen relativt väl avvägd, man kommer inte riktigt ifrån LS-30:s basfokuserade natur men ljudet blir betydligt mer neutralt och lyssningsbart. Mellanregistret och diskanten är mjuka och behagliga, men kräver lite högre volym för att komma till sina rätta. Ljudbilden är ganska stängd, det vill säga att det upplevs som att man sitter i ett väldigt litet rum och lyssnar. Definitionen tappas dock som tur är inte, så att man kan fortfarande utan problem peka ut vart ljuden kommer ifrån, men det gör musiken lite mindre levande.

Komforten är egentligen LucidSounds största problem; LS-30 är inte obekvämt i sin passform, men tenderar att bli varmt. Då det sitter ganska trångt kring öronen samtidigt som konstlädret har hög densitet.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid