Uppstickaren LucidSound tar sats med sitt första headset, LS-30 som riktar sig mot premiumanvändare som vill ha trådlös upplevelse med premiumkänsla.

Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetjämförelse, och det med ett nytt headset från LucidSound. För de som vill lära sig mer om headset, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska Headsetguiden där nu även detta headset finns representerat.

LucidSound LS-30

LucidSound är en ny aktör inom headsetmarknaden, och har bland annat den före detta VD:n från Tritton i spetsen. Tritton är ett märke vi har testat innan men LucidSound har en helt annan inriktning och framton.

Lucid_LS30_2

Hörlurarna kommer ordentligt packade med en hög kablar för alla tänkbara användingsområden, med stöd för både Xbox One, Playstation 4, mobiltelefoner och datorer. För trådlöst bruk krävs den medföljande USB-adaptern som ordnar den trådlösa överföringen.

Lucid_LS30_3

Specifikationer
Typ Heltäckande, Stereo
Frekvensomfång 20 – 20 000 Hz
Frekvensomfång Mikrofon
Storlek på Element 2 x 50 mm
Impedans
Känslighet 97 dB +/- 3dB
Känslighet Mikrofon
Utlovad Batteritid 15 timmar
Räckvidd 15 meter
Anslutning RF
Pris Product price

Designen är stilig och rätt smäcker, men färgkombinationen i den vita modellen vi har fått kan mest efterliknas som en lyxig bilinteriör med sin guldiga och vita framton. Kvalitetskänslan är mycket hög och LS-30 känns genomgående gedigna. Mycket plast, men även en hel del borstat aluminium.

Lucid_LS30_5
Muffarna i sig är gjorda i konstläder och är relativt mjuka. LS-30 ansluts med ett USB-ljudkort som skickar signalen trådlöst, och proceduren för att ansluta till en dator är enkel och snabb. Ska du däremot koppla till en konsoll kräver Playstation 4 en optisk kabel in i ljudkortet medan Xbox One/360 kräver en anslutning till ditt headset från kontrollern.

Lucid_LS30_4

Det finns diverse knappar och reglage på LS-30 som är snyggt implementerade, samt en dedikerad equalizer-knapp med tre olika profiler för att anpassa ljudet. LS-30 meddelar dig om vilken profil du är på med olika toner. Reglagen sitter på vardera kåpa och är antingen en ring utanpå kåpan eller ringen i mitten. Dessa är till för att styra volymen på ljudet, sidtonen samt för att sätta igång och stänga av mikrofonen.

Annons

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid