LG Optimus 4X HD är en av de telefoner som det skrivits minst om under våren, men nu är den här med en mängd uppgraderingar jämfört med det forna flaggskeppet. Bland annat en kraftfull Tegra 3-processor, högupplöst 4,7-tums skärm samt senaste versionen av Android. Vi tar oss en titt på vad den har att erbjuda.

LG var den första tillverkaren som släppte en telefon med en tvåkärnig processor som hårdvarumässigt tog ett stort steg framåt jämfört med de enkärniga processorerna. Problemet var att LG inte gav samma uppmärksamhet till mjukvaran, Optimus 2X har fortfarande inte fått tillgång till ICS och kommer inte få det förrän tredej kvartalet 2012. Mer än ett år har gått utan att LG lyckats producera en enda succé vilket betyder att det är dags att visa vad man kan för att inte försvinna hela från marknaden.

Telefonen som är tänkt att göra det går under det långa namnet Optimus 4X HD och är den första från företaget som kommer med Android 4.0. Förutom en uppdatering av mjukvaran sitter det även en Tegra 3 processor och en skärm med 720p-upplösning under skalet.

Specifikationer LG Optimus 4X HD
Mått (H x B x D) 132,4 x 68,1 x 8,9 mm
Vikt 133 gram
Skärmpanel True HD-IPS LCD
Storlek och upplösning 4,7 tum, 1280 x 720 pixlar (312 ppi)
CPU Nvidia Tegra 3
(Cortex-A9 med fyra kärnor)
Tillverkningsteknik 40nm
CPU-frekvens 1,5 GHz
GPU Geforce ULP
RAM 1 GB
Internimnne 16
MicroSD-plats Ja upp till 32GB
Batteri 2 140 mAh
Anslutningar MHL, 3,5mm hörlurskontakt
Trådlös kommunikation HSDPA+, 21 Mbps
WiFi 802.11n
Bluetooth 4.0
FM-radio, GPS
NFC
Kamera Baksidan: 8MP med autofokus och LED-blixt, spelar in video i 1080p
Framsidan: 1,3 MP för videosamtal
Sensorer Accelerometer
Gyroskopsensor
Närhetssensor
Operativsystem Android 4.0

Specifikationsmässigt påminner Optimus 4X HD mycket om One X, men det finns ett par skillnader som vi värderar högt: Det interna minnet är endast 16 gigabyte men som tur var finns det en MicroSD-plats för att åtgärda detta, batteriet är på 2 140 milliamperetimmar vilket är nästan 20 procent mer än vad batteriet i One X kan erbjuda, förhoppningsvis betyder även det att vi får runt samma procentuella ökning i batteritid.

Vi saknar däremot delar som får telefonen att stå ut, One X hade kameran och ljudet som grundpelare och Galaxy S3 hade nya program och överföringstekniker. Vad har då Optimus 4X HD att erbjuda? Skärmen är egentligen det enda som är unikt då det är LG som tillverkar den och använder den exklusivt. Det är kanske inte tänkt att det nya flaggskeppet ska stå ut på någon viss punkt utan prestera bra på alla punkter på samma sätt som Galaxy S3.

LG börjar bra och plockar snabbt en ny förstaplats. Tyvärr är mängden tillgänglig RAM är inte viktigt om man inte har mjukvara som kan ha användning av det, men det är något som vi ska ta reda på när vi går igenom mjukvaran.

LG har gjort som Samsung och valt att inte dela upp minnet utan istället se till att användaren får möjligheten att bestämma över indelningen själv, detta är något som vi uppskattar och hoppas att fler tillverkare ska göra – det finns fortfarande app-samlare.

Annons

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
WingmanHenrik BerntssonMordin SolusPruttGambit_2K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Pierre Krafft
Medlem
Pierre Krafft

Bra recension!
Jag tror att webbläsaren i princip är standard för ICS. På min S2 som kör AOKP(Cyanogenmod baserad ROM(standard android)) så beter sig webbläsaren på samma sätt att i porträttvyn så hamnar tabbar vertikalt och i landskapsvyn hamnar de horisontelt.

Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

Nja webbläsaren är inte standard ICS, LG har kagt till sin egen lilla nisch på den och gjort det bra anser jag.

Tempel
Medlem
Tempel

Med tanke på batteritiden så skulle jag säga att dom enda som den passar för är dom som använder den enbart för att ringa med telefonen.

Lucky Goldstar… Tur kan verkligen behövas om ni skall sälja den här.

Medlem
WIRN

Jag gillar designen

Imlal
Gäst
Imlal

Om LG skall klara sig kvar på premium marknaden tror jag att de måste visa ganska snabbt att de sköter det här med mjukvaruuppdateringar mycket bättre än vad de gjorde med 2X. Även om de inte måste vara först med en JB uppdatering så måste de få ut hotfixar för de problem de verkar uppvisa.

triDave
Gäst

Tack för en bra recension! Riktigt dålig batteritid som mediaspelare, inget man tar med sig på atlantflygningar direkt! Tycker nästan det är direkt pinsamt att de ens släpper mobilen. Visst kan en bättre rom fixa det, men nu är det ju dessvärre LG vi snackar om…

Segen01
Gäst
Segen01

Efter att ha läst detta blir man bara glad att man valde en SGS3.

Ni som testat 4X HD, tycker ni att den är värd 5000kr?

Svensken
Medlem
Svensken

Nu har jag inte läst någon hel recension varken denna eller andra men jag kommer göra det. Däremot verkar andra som testat den fått ut bättre batteritid en erat test. Vad kan det bero på? Kan det ha något med batteriet att göra?

Jacob Hugosson
Medlem

Det beror troligtvis på hur de andra som testat telefonen kört sitt batteritest. Som vi även skriver i recensionen var det svårt att klara sig på en full laddning under en hel dags användning.

Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

[quote name=”Imlal”]Om LG skall klara sig kvar på premium marknaden tror jag att de måste visa ganska snabbt att de sköter det här med mjukvaruuppdateringar mycket bättre än vad de gjorde med 2X. Även om de inte måste vara först med en JB uppdatering så måste de få ut hotfixar för de problem de verkar uppvisa.[/quote] De har redan släppt 2 mindre uppdateringar sen telefonen släpptes. Jag är väldigt nöjd med luren, avskyr allt vad SAMOLED heter så för mig är skärmen det största pluset. Och jag tycker också om LG’s indrustridesign, finns ingen snyggare mobil enligt mig. Batteritiden har… Läs hela »

Prutt
Gäst
Prutt

MIN 3310 ÄR BÄST DET KOMMER ALDRIG ATT KOMMA NÅGON BÄTTRE TELEFON ÄN DEN NÅGONSIN!

Mordin Solus
Gäst
Mordin Solus

Jag är mycket nöjd med min 4X HD och tycker att den är värd varenda krona. SGS3 var för stor och klumpig (och ful)enligt mig så valet stod mellan 4X HD och HOX. Jag var i butik och jämförde dem och valde 4X HD pga skärmen, plats för minneskort, utbyttbart batteri, låg bättre i handen samt att den enligt mig är snyggare. LGs egna gränssnitt är dessutom väldigt slimmat och trevligt utan en massa onödiga funktioner som bara tar prestanda och plats. Läser man dessutom på diverse forum så verkar det vara väldigt många som har fått lämna in sina… Läs hela »

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”Prutt”]MIN 3310 ÄR BÄST DET KOMMER ALDRIG ATT KOMMA NÅGON BÄTTRE TELEFON ÄN DEN NÅGONSIN![/quote]

Den äger det mesta —>

comment image&imgrefurl=http://blog.dialaphone.co.uk/2008/10/01/vintage-era-of-mobile-phones/&h=527&w=500&sz=37&tbnid=9Af7WJrOuzsvqM:&tbnh=90&tbnw=85&zoom=1&usg=__0pJQqjS5HqQc9hCMf5as55qVpjQ=&docid=BMlukcwfUnr1PM&hl=sv&sa=X&ei=VfD7T-W2NK3E4gSLzrn5Bg&sqi=2&ved=0CE4Q9QEwAA&dur=469

Fantoon
Medlem
Fantoon

Felix, är tacksam för att du tar upp vilken/vilka Dac som det kan röra sig om. Jag är dock nyfiken på vilka hörlurar som du testar telefonen med.

Tacksam om svar