Testresultat

För att testa hur väl Inet Nuclear faktiskt presterar sätter vi datorn på prov i testlabbet, med vårt eget testsystem som referens. Det är samma testsystem som används i vår grafikkortsguide för prestandaklass, bestående av en Intel Core i7-3960X monterad på ett Asus Rampage IV Extreme tillsammans med 16 gigabyte Corsair Vengeance-minne.

3Dmark

Vi börjar med den syntetiska testsviten 3DMark och dess testscenario Fire Strike, där Inet Nuclear levererar ett imponerande resultat. De fyra grafikkretsarna sträcker på sig och låter systemet leverera väl över 15 000 poäng. Det är dock inte riktigt dubbelt upp från de 8 501 poäng som ett ensamt R9 295X2 klarar av, detta då Crossfire-skalningen inte är perfekt.

BF4_1920

Tombraider_1920

Våra tester i standardupplösningen 1 920 x 1 080 pixlar ger något blandade resultat. Battlefield 4 tycks trivas bra på fyra grafikprocessorer sett till genomsnittsprestandan, men minimumvärdet ligger något lågt. Även här ser vi att Crossfire-skalningen är långt ifrån perfekt och att alla grafikkretsar inte riktigt kan sträcka på benen – men systemet levererar än dock bland de högsta siffrorna vi observerat i Battlefield 4. Tomb Raider får också en prestandaknuff, men även här är skalningen inte perfekt. Dessutom stöter vi på en del instabilitetsproblem, främst i form av krascher.

BF4_4K

Tombraider_4K

Den rejäla minnesbandbredden gör sig påmind när vi testar i den extra höga upplösingen 3 840 x 2 160, och i både Battlefield 4 och Tomb Raider tar Inet Nuclear en solklar förstaplats både i minimumvärde och genomsnitt. I båda fallen märker vi av ojämna renderingstider, men i både Tomb Raider och Battlefield 3 tycks komma ganska lindrigt undan. Inget av spelen är dock helt utan instabilitet.

Ljudnivå och strömförbrukning

Kraftfulla komponenter ger inte bara mycket prestanda – de tenderar också att dra ordentligt med ström, som sedan omvandlas till väldiga mängder värmeenergi. Nätaggregat och kylning pressas rejält i system som Inet Nuclear, så vi passar på att testa hur väl datorn klarar av den pressen.

inet_nuclear_PSU

Strömförbrukning
Vila 155 W
Battlefield 4 910 W
3DMark Fire Strike 1 264 W

I vila ligger datorn på en klart hållbar nivå för att vara en speldator, även om det fortfarande rör sig om stora mängder energi i jämförelse med system av mindre kaliber. Men när vi börjar pressa komponenterna i Battlefield 4 springer effektförbrukningen snabbt iväg till hela 910 watt – och i 3DMark blir siffran saftiga 1 264 watt, vilket börjar närma sig gränserna för vad nätaggregatet på 1 500 watt klarar av. Vi kan också konstatera att en 1 200 watts nätdel inte hade räckt långt i denna maskin.

Temperatur, belastning
CPU 69 grader Celsius
GPU 74 grader Celsius

Processorn kyls av en vattenkylare från Corsair med en 120-millimetersradiator och ensam fläkt, som ser ut att hålla de sex kärnorna på en klart rimlig nivå. Temperaturen på processorn sträcker sig inte över 69 grader, medan de två vattenkylda grafikkorten når 74 grader under samma belastning – även det ett godkänt resultat.

Ljudnivå
Vila 43,8 dBA
Battlefield 4 48,0 dBA

Bara sett till ljudtrycket är Inet Nuclear en ganska högljudd dator som når 48 decibel. Däremot upplevs inte ljudbilden som särskilt påträngande, utan merparten av ljudet kommer från det rejäla luftflöde som krävs för att kyla datorn. Dock gav en krånglande fläkt i ett av grafikkorten upphov till något av ett klickande, men det är inte ett missljud som bör påverka alla exemplar och påverkar inte heller ljudmätningarna.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid