Huawei P8: Mjukvara och sammanfattning

Beroende på tycke och smak är mjukvara ett av Huawei P8:s största problem. Telefonen drivs av Android 5.0 Lollipop men har Huaweis egna EMUI-gränssnitt liggande ovanpå. Gränssnittet har både fördelar och nackdelar men riskerar att bli förvirrande för vissa användare. Till skillnad från så gott som alla andra Android-telefoner har Huawei P8 exempelvis ingen appskärm. Alla appar måste ligga på hemskärmen. I kombination med irriterande och onödiga appar blir mjukvara en av Huawei P8:s svagaste sida.

Huawei_P8_Recension_mjukvara

Sammanfattning

Huawei_P8_Recension_bra_val

”Huawei P8 är en riktigt imponerande smartphone. Den kombinerar bra specifikationer och en allmänt bra upplevelse med ett relativt lågt pris. Den har sina småproblem men erbjuder i stort en bra användarupplevelse som särskilt kan rekommenderas för användare som är medvetna om för- och nackdelarna med telefonens mjukvara. Eftersom telefonen har flera stora problem kan vi inte rekommendera den till alla konsumenter men modellens många goda egenskaper ger den ändå utmärkelsen Bra köp.” – Svenska smartphoneguiden 2015-04-29

Lägstapris på Prisjakt.se:

Uppdateringar och utmärkelser i Svenska Smartphoneguiden

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/smartphone_guiden.pngI samband med att Huawei P8 tilldelas utmärkelsen Bra köp i guiden så trillar också Samsung Galaxy Alpha bort från sin utmärkelse.

Första halvan av smartphoneåret närmar sig sitt slut. Nu har nästan alla stora tillverkare presenterat sina senaste flaggskepp och snart finns alla dessa i butiker runt om i landet. Under de kommande månaderna kommer konsumenter bestämma vilka telefoner som blir försäljningsvinnare och vilka som blir besvikelser. Anmärkningsvärt är utannonseringen av LG:s nya toppmodell G4 med lansering mot sommaren.

– Detta är en sammanfattning av hela testet som du hittar i Svenska Smartphoneguiden –

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid