Huawei P8: Design och batteri

Huawei_P8_Recension_baksida

Huawei P8 har en intressant design. Likt många andra flaggskepp på smartphonemarknaden kombinerar Huaweis senaste flaggskepp två matieral, aluminium och glas, för att skapa en produkt med hög byggkvalitet. Stora delar av telefonen täcks av ett stycke aluminium. Detta ger modellens kropp en stark premiumkänsla och gör att den ligger bra i handen, även om den skulle gynnas av lite mer rundade kanter.

Telefonen marknadsförs som världens tunnaste smartphone med aluminimdesign. Den mäter 6,4 millimeter i tjocklek men innehåller ändå en hel del bra komponenter. Trots sin tunna design får bland annat ett ganska stort batteri plats innanför skalet. Batteriet mäter 2 680 milliamperetimmar, vilket också ger lång batteritid i praktiken. Batteriet håller för en hel dags användnig, med stor marginal. Användare som inte har särskilt höga krav på batteritid kan troligen klara sig på en laddning i två hela dagar.

battery_time_mark

battery_score_mark

I resultaten ovan ser vi att Huawei P8 verkligen erbjuder marknadsledande batteritider. Ledarna i testen ovan, Samsungs senaste flaggskepp, presterar bra i dessa syntetiska test men inte i vardagen. Huawei P8 är en av branschens bästa telefon just nu när det gäller praktisk batteritid.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid