Motorola Moto G 3: Mjukvara och kamera

Hade vi skrivit denna artikeln för fyra år sedan hade vi troligen börjat detta stycket med att skriva: Motorola är kända för att anpassa Android till den grad att de säljer en av marknadens sämsta mjukvaruupplevelse.

Fyra år senare har företaget köpts av Google och sedan av Lenovo. Mycket har hänt sedan dess och företagets syn på mjukvara har förändrats drastiskt. Motorola som stod bakom en av branschens sämst överliggande användargränssnitt för Android erbjuder nu en av marknadens mest hyllade mjukvara. Moto G 3 baseras på Android 5.1.1 och använder samma hyllade anpassningar som Motorola nu blivit kända för.

Telefonens startskärm baseras på Google Nu Översikt, Googles egna Google Nu-fokuserade launcher. Detta betyder att telefonens starskärm och appskärm använder den design som Google har utvecklat specifikt för Android. Användare av Googles Nexus-telefoner kommer därför känna sig som hemma med Moto G 3.

Motorola Moto G 3 erbjuder marknadens bästa mjukvaruupplevelse för en produkt i sin prisklass. Med en relativt ren version av Android 5.1.1 som till och med har flera användbara tillägg är vi till och med beredda att säga att mjukvaran i Moto G 3 är roligare och lättare att använda än exempelvis testvinnaren LG G4:s anpassade Android-mjukvara.

Kamera – man får vad man betalar

När Moto G 3 introducerades var det nog många som hoppades på att telefonens 13-megapixelkamera skulle bli ett stort steg framåt för kamerakvalitet i Moto G-serien. De tidigare modellerna i serien hade inte riktigt imponerat, så med en helt ny sensor var förväntningarna höga. Uttrycket ”man får vad man betalar” slår dock sällan fel på en marknad med så hög konkurrens.

Motorola Moto G 3 Recension kamera

Bilder som fångas av Moto G 3:s huvudkamera har flera problem, varav två sticker ut lite extra. För det första är kameran nästan oanvändbar i mörka miljöer på grund av sitt bristande bländarvärde och sin avsaknad av optisk bildstabilisering. För det andra har kameran ett kraftigt begränsat dynamiskt omfång som gör det svårt att behålla detaljer i bilder med både ljusa och mörka delar. Vi kan inte påstå att andra kameror i Moto G 3:s prisklass är bättre men den som köper ett exemplar av telefonen bör vara medveten om kamerans begränsningar.

Kameran har som sagt flera stora problem men tar faktiskt ganska bra bilder i miljöer som inte är för mörka eller för svåra rent kontrastmässigt. I normalt dagsljus tar kameran bilder som har väl balanserade färger och erbjuder bra skärpa och hög detaljrikedom.

Motorola Moto G 3

Huawei Honor 7

LG G4

Huawei P8

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GunnarmannenTripptrapptrullMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Gav lite ris vad gällde föra mobiltelefon artikeln. Nu är NH tillbaka igen! Bra jobbat, informativ och neutralt hållen som sig bör och normalt är här på NH!!

Inte för att det är någon telefon jag skulle köpa men ändå 😉

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Köpte nyligen en Motorola Moto E, alltså modellen som är ännu mer budget än Moto G. Vad gäller prestandan – förutom kameran – kan jag bara säga att jag är nöjd, men då kom jag å andra sidan från en riktigt saggig ännu mer Sonybudgettelefon. Det är grymt skönt att Moto-telefonerna är så rensade på förinstallerade skitappar, och har en ren lollipop-android installerad.

Gunnarmannen
Gäst
Gunnarmannen

[quote name=”Morkul”]Gav lite ris vad gällde föra mobiltelefon artikeln. Nu är NH tillbaka igen! Bra jobbat, informativ och neutralt hållen som sig bör och normalt är här på NH!!

Inte för att det är någon telefon jag skulle köpa men ändå ;)[/quote]
🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 😥 😥 😥 😮 😮 😮 😡 😡 🙄 🙄 🙄 :sigh: 😀 😀 😀 8) 8) 🙁 🙁 🙁 🙁 😡 😡 😡 😐 😐 😐 8) 8) 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉