Motorola Moto G 3: Hårdvara

Motorola Moto G 3 specifikationer:

Motorola Moto G 3 Recension forsta 2

Motorola Moto G 3 (XT1541)
Skärm 5 tum LCD IPS
1 280 x 720 pixlar
294 ppi
Processor Qualcomm Snapdragon 410 MSM8916
4 x Cortex-A53 1,4 GHz
Adreno 306
Internminne 1 GB
Intern lagring 8 GB flash
Minneskort Ja, upp till 32 GB
Kamera – bak Stillbild: 13 MP
Video: 1080p30
Kamera – fram Stillbild: 5 MP
Video: 1080p30
SIM Micro SIM
Mobilnät GSM/GPRS
UMTS/HSPA+
LTE Cat.4
Wifi 802.11n
Bluetooth 4.0 LE
NFC Nej
Anslutningar MicroUSB 2.0
3,5 mm
Batteri 2 470 mAh
Utbytbart Nej
Operativsystem Android 5.1.1
Mått 72,4 x 142,1 x 11,6 mm
Vikt 155 g
Pris Product price

Under de senaste åren har vi sett tre stora trender utvecklas på smartphonemarknaden: större skärmar blir allt mer populära, kameror är viktigare än någonsin och billiga telefoner bli allt bättre. Dessa tre trender kombineras på ett intressant sätt i Motorolas senaste budgettelefon, Moto G 3.

På telefonens framsida finns en fem tum stor LCD-skärm som har en upplösning på 1 280 x 720. Detta betyder att skärmen är oförändrad sedan Moto G 2 men att den är större än Moto G:s 4,5 tum skärm. Strax ovanför skärmen finns hörluren och under skärmen hittar vi telefonens högtalare. Till skillnad från Moto G 2 har alltså den nya modellen bara en högtalare, inte två.

Motorolas Moto G-serie har aldrig varit känd för att komma utrustad med kameror som fångar bra bilder. Motorola har dock gjort det till en tradition att ständigt uppgradera sina kameror och Moto G 3 är inget undantag. Den nya telefonen tar nu bilder med en 13 megapixelsensor, samma sensor som används av Nexus 6. Sensorn saknar optisk bildstabilisering men kan få hjälp av dubbla LED-lampor med automatiskt anpassande färgtemperatur. De dubbla lamporna är en unik funktion för smartphones i Moto G 3:s låga prisklass.

Motorola Moto G 3 Recension baksida

Även kameran på telefonens framsida har uppgraderats från två till fem megapixel men det finns fortfarande inget spår av någon frontmonterad lampa som vi har börjat se bland många konkurrenter.

Moto G 3 har en kraftigt rundad design som gör att den är skön att hålla i handen, trots att telefonen är ganska stor och tjock. Telefonen använder samma designspråk som alla andra smartphones i Moto-serien och har därför en inbuktande designdetalj på sin ovansidan – den del av telefonen som ger plts åt ett 3,5 millimeters hörlursuttag och en sekundär mikrofon.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GunnarmannenTripptrapptrullMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Gav lite ris vad gällde föra mobiltelefon artikeln. Nu är NH tillbaka igen! Bra jobbat, informativ och neutralt hållen som sig bör och normalt är här på NH!!

Inte för att det är någon telefon jag skulle köpa men ändå 😉

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Köpte nyligen en Motorola Moto E, alltså modellen som är ännu mer budget än Moto G. Vad gäller prestandan – förutom kameran – kan jag bara säga att jag är nöjd, men då kom jag å andra sidan från en riktigt saggig ännu mer Sonybudgettelefon. Det är grymt skönt att Moto-telefonerna är så rensade på förinstallerade skitappar, och har en ren lollipop-android installerad.

Gunnarmannen
Gäst
Gunnarmannen

[quote name=”Morkul”]Gav lite ris vad gällde föra mobiltelefon artikeln. Nu är NH tillbaka igen! Bra jobbat, informativ och neutralt hållen som sig bör och normalt är här på NH!!

Inte för att det är någon telefon jag skulle köpa men ändå ;)[/quote]
🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 😥 😥 😥 😮 😮 😮 😡 😡 🙄 🙄 🙄 :sigh: 😀 😀 😀 8) 8) 🙁 🙁 🙁 🙁 😡 😡 😡 😐 😐 😐 8) 8) 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉