moto g honor 7 banner

Sugen på att skaffa en ny smartphone men har ingen lust att lägga ut 6 000 kronor? Det finns gott om bra alternativ på marknaden och vi har testat två alternativ för två olika budgetprisklasser. Huawei Honor 7 är ett billigt flaggskepp för dig som vill ha mycket och Motorola Moto G 3 är en telefon för dig som vill ha den billigaste telefonen möjlig.

 – Detta är en sammanfatting, läs hela testet i Svenska smartphoneguiden –

Vi har delat upp denna artikeln i fem delar. Vi börjar med att ta en titt på det billiga flaggskeppet Huawei Honor 7 och fortsätter sedan med Motorola Moto G 3. Om du vill hoppa till en viss del av artikeln kan du göra det med navigationen nedan.

Huawei Honor 7 specifikationer:

Huawei Honor 7 recension forsta

Huawei Honor 7 (PLK-L01)
Skärm 5,2 tum LCD IPS
1 920 x 1 080 pixlar
424 ppi
Processor Huawei Hisilicon Kirin 935
4 x Cortex-A53 2,2 GHz
ARM Mali-T628 MP4
Internminne 3 GB
Intern lagring 16 GB flash
Minneskort Ja, upp till 128 GB
Kamera – bak Stillbild: 20,7 MP
Video: 1080p30
Kamera – fram Stillbild: 8 MP
Video: 1080p30
SIM Nano SIM
Mobilnät GSM/GPRS
UMTS/HSPA+
LTE Cat.6
Wifi 802.11ac
Bluetooth 4.1 LE
NFC Nej
Anslutningar MicroUSB 2.0
3,5 mm
Batteri 3 100 mAh
Utbytbart Nej
Operativsystem Android 5.0
Mått 71,9 x 143,2 x 8,5 mm
Vikt 157 g
Pris Product price

Huaweis varumärke Honor har funnits på marknaden sedan en längre tid men gjorde sin stora debut i Sverige först förra året. Honor är ett varumärke som riktar sig till yngre konsumenter som vill ha mycket för pengarna. Varumärkets senaste modell kallas Honor 7 och är seriens nya flaggskepp. Den nya modellen lanseras som en uppföljare till Honor 6 som stod för Honors stora Sverigedebut förra året.

Honor 7 har inga fysiska knappar på sin framsida eller ovansida. På telefonens högra sida finns dock en på/av-knapp och en kombinerad volym upp- och nerknapp. Knapparna sticker ut tydligt från telefonens kropp och därför lätta att känna. De ger också gott om taktil respons vilket gör dem lätta att använda.

Utöver de två knapparna på telefonens högra sida finns en liten knapp på telefonens vänstra sida. Knappen kallas Snabbknapp och kan användas för så gott som allt möjligt. I telefonens mjukvara kan användare bestämma exakt vad knappen ska göra vid vilka tillfällen. Två snabba tryck på knappen kan exempelvis få telefonen att ta en bild och om knappen hålls ner i minst tre sekunder kan exempelvis Google Nu öppnas.

Huawei Honor 7 recension vanster

Snabbknappen kan konfigueras för att göra något när den bara trycks in en gång men eftersom knappen alltid är aktiv, även när skärmen är låst, är inte detta praktiskt. Om knappen exempelvis aktiveras för att ta en bild med ett tryck kommer telefonen vara full av bilder tagna i fickan vid slutet av dagen.

Väl byggda och gedigna telefoner som också är billiga är inte lätta att hitta på dagens mobilmarknad. Honor 7 är ett klart undantag då den erbjuder riktigt imponerande byggkvalitet och ett helt klart rimligt pris. Vi kan inte påstå att vi älskar de plastdelar som finns på den övre och undre delen av telefonens baksida men telefonens allmänna byggkvalitet är inget mindre än lysande.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GunnarmannenTripptrapptrullMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Gav lite ris vad gällde föra mobiltelefon artikeln. Nu är NH tillbaka igen! Bra jobbat, informativ och neutralt hållen som sig bör och normalt är här på NH!!

Inte för att det är någon telefon jag skulle köpa men ändå 😉

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Köpte nyligen en Motorola Moto E, alltså modellen som är ännu mer budget än Moto G. Vad gäller prestandan – förutom kameran – kan jag bara säga att jag är nöjd, men då kom jag å andra sidan från en riktigt saggig ännu mer Sonybudgettelefon. Det är grymt skönt att Moto-telefonerna är så rensade på förinstallerade skitappar, och har en ren lollipop-android installerad.

Gunnarmannen
Gäst
Gunnarmannen

[quote name=”Morkul”]Gav lite ris vad gällde föra mobiltelefon artikeln. Nu är NH tillbaka igen! Bra jobbat, informativ och neutralt hållen som sig bör och normalt är här på NH!!

Inte för att det är någon telefon jag skulle köpa men ändå ;)[/quote]
🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 😥 😥 😥 😮 😮 😮 😡 😡 🙄 🙄 🙄 :sigh: 😀 😀 😀 8) 8) 🙁 🙁 🙁 🙁 😡 😡 😡 😐 😐 😐 8) 8) 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉