Club 3D HD7970 3GB RoyalAce

Club 3D HD7970 3GB RoyalAce

 
Krets Tahiti XT
GPU-Frekvens 1 050 Mhz (Referens HD7970 GE: 1 000 Mhz)
Turbofrekvens 1 100 Mhz (Referens HD7970 GE: 1 050 Mhz)
Minnesmängd 3 078 MB GDDR5
Minnesfrekvens 6 000 Mhz effektivt (Referens HD7970 GE: 6 000 Mhz)
Videoutgångar 1 x DVI-D, 1 x DVI-I, 1 x HDMI, 1 x DisplayPort 1.2

Club3D har skickat deras RoyalAce som ska vara toppmodellen i företagets Poker-serie. Kortet kommer med något ökade frekvenser på GPUn som landar på 1 050 megahertz och med boost upp till 1 100 megahertz. Minnesfrekvensen förblir orörd.

Det skickas även med generöst med tillbehör och adaptrar, DVI till mini displayport, DVI till HDMI samt HDMI till mini displayport. Du får även med en crossfire-brygga om du vill köra mer än ett grafikkort. Utöver spelen som man får med AMD-bundle så skickar Club3D även med koder till Dirt Showdown, Nexuiz och Winzip Pro. Får du inte med dem direkt i kartongen så är det bara att kontakta Club3D.

Club3D_7970_01

RoyalAce baserar sig nästan helt på referensdesignen och gör inte många ändringar på kretskortet men bestyckar det med en ordentlig kylfläns. Det är baserat på HD 7970 Gigahertz Edition och detta är då deras högst klockade modell.

Club3D_7970_06

Trots en rätt stor kylare så har kortet en väldigt låg profil och tar bara upp två stycken expansionsplatser.

Club3D_7970_02

Anslutningsmöjligheterna är 2 x mini-DisplayPort, 1 x HDMI samt 1 x DVI-D.

Naket

Club3D_7970_07

Kortet bygger helt och hållet på referensdesignen och Club3D har bara ändrat på antalet strömfaser samt placerat en kyfläns över VRM. Minnestillverkarna är som vanligt Hynix, H5GQ2H24AFR-ROC heter kretsarna och är specifierade till 1 500 megahertz (6 000 megahertz effektivt)

Club3D_7970_10

Club3D har ökat på strömfaserna och kör med en 6+1 konfiguration istället för referensdesignens 5+1. Spänningskontrollen sköts av den välkända kretsen CHiL 8228G.

Kylaren

Club3D_7970_08

Club3D_7970_09

Club3D använder sin ”CoolStream” kylare och som synes på kylflänsen så sitter det tre tjocka heatpipes som går i en S-form genom hela kylaren. Två fläktar på vardera 80 millimeter står för luftflödet.

Trots att kortet till stor del är baserat på referensdesignen betyder det inte att RoyalAce har något extra att erbjuda. Inte minst ska det blir intressant att se hur väl kortets kylare presterar och hur det med traditionella kretskortet står sig mot mer avancerade lösningar från konkurrenterna.

Annons

20
Leave a Reply

Please Login to comment
20 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Anton KarmehedBirksanjoraMarquzzdj christian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

Mycket bra test!
Extra plus för coil whine noteringarna som upplevs som mycket störande men sällan tas upp i tester.
Kommer ni att uppdatera testet när AMD Catalyst 12.11 blivit WHQL och (förhoppnings) mindre micro stuttering i berörda spel? Känns lite som det är mycket micro stuttering i Borderlands 2 p.g.a. det är ett Nvidia ”The Way It’s Meant To Be Played” spel.

CHARLEY MACHICOTE
Gäst
CHARLEY MACHICOTE

dam that card is thin

McKinley
Medlem
McKinley

Riktigt grymn jämförelse Anton och hatten av till AMD som har lyckats riktigt bra med den senaste drivrutinen.

wasp
Gäst
wasp

Bästa test över grafikkort jag läst på länge, mycket välskrivet och utförligt, hatten av!

-Boris-
Medlem
-Boris-

Väldigt irriterande att det verkar vara mycket ryckigare musstyrning i AMDs exempel. Det kommer ju göra att idioter tror att det är microstuttering och att det är något de faktiskt upplever.

EDIT: Menar då Borderlands-testet.

daniel
Medlem
daniel

Bra test men lite för få spel.Jag skulle inte vilja spela Borderlands 2 på ett Amd kort…såg hemskt ut.

Kul att frametime renderingen togs med i testet,sådant vill jag se mer av.

daniel
Medlem
daniel

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”-Boris-”]Väldigt irriterande att det verkar vara mycket ryckigare musstyrning i AMDs exempel. Det kommer ju göra att idioter tror att det är microstuttering och att det är något de faktiskt upplever. EDIT: Menar då Borderlands-testet.[/quote]Du kan även kika på demosekvensen som är helt utan musrörelser. För övrigt var det trots allt flera som gissade att det var microstuttering på nvidia-kortet så det verkar inte vara helt uppenbart. 🙂 [quote name=”teant”]Bra test men lite för få spel.Jag skulle inte vilja spela Borderlands 2 på ett Amd kort…såg hemskt ut. Kul att frametime renderingen togs med i testet,sådant vill… Läs hela »

daniel
Medlem
daniel

[quote name=”Anton Karmehed”]Absolut och jag håller med, det är svårt att ge konkreta rekommendationer baserat på prestanda eftersom det skiljer så mycket från spel till spel. Men som sagt, vi har lite idéer på hur vi kan lösa det framöver även i större roundups som denna. :)[/quote]Låter utmärkt,tackar 🙂 Just frame renderingen hoppas jag att ni fortsätter lägga stort fokus på.Vad jag vet så är det bara techreport som grundligt tagit upp det i sina tester och därför är det extra kul med en svensk site som gör detsamma då det är(för mej och många andra) en viktigare faktor än… Läs hela »

dj christian
Gäst
dj christian

Mycket bra test uppskattas. Dock så undrar jag varför priserna skiljer så mycket, ”
Cirkapris vid publiceringsdatum” från dagens lägsta pris på Prisjakt?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Väldigt bra och omfattande test, UndaC-klass på det! Bra jobbat!

anjora
Medlem
anjora

intressant redogörelse om de olika gtx680/hd7970 korten och intressant microstuttering test, tydligen skall ”radeonpro” vara ett bra verktyg till amd kort för att slippa det eländet.

kanske lite tunt med prestandatest och bf3, borerlands2 får väl räknas som nvidiavänliga, amd verkar vinna ändå…

Birks
Medlem
Birks

Köpte nyligen mig ett Asus HD7970 Matrix Platinum och även om prestandan är ok så måste jag säga att ljudnivån är i värsta laget.
Prova köra lite Farcry 3 på det så får ni se.
Kortet jag uppgraderade från var ett Asus HD5870 Matrix Platinum och även om det inte var tyst så är nya kortet värre.

Birks
Medlem
Birks

Stock, det låg på runt 85c med fläkten i automatiskt läge (ca3000 rpm)
Efter att jag tagit av sidan på lådan så sjönk det till 75c och ca2000 rpm så det blev bättre men även vid 2000 rpm så är kortet det som låter mest av allt i lådan. kör med H80 och 2 Noctua på radiatorn. I övrigt har jag bara original fläktar i ett Fractal define mini chassi.