Prestandatest: Borderlands 2 (DX9)

borderlands2

Borderlands 2
Genre: Förstapersonsskjutare, aktion-rollspel
Grafikmotor: Kraftigt modifierad Unreal Engine 3, DirectX 9.0c
Systemkrav: Windows XP / Windows Vista / Windows 7
Intel Core 2 Duo 2,4 GHz / AMD Athlon 64 X2 4600+
2 GB RAM-minne
NVIDIA 8500 GT / Radeon HD 2600 XT
DirectX 9.0c
Kommentar: Populär förstapersonsskjutare med rollspelsinslag. Förkärlek till PhysX-effekter och Nvidia-grafikkort som ett spel i tillverkarens ”The Way It’s Meant to be Played” -program.
Prestandatest: Integrerat prestandatest mätt med fraps, utan

Borderlands 2 är ett spel utvecklat kring den äldre grafikmotorn Unreal 3 och är även en speltitel som fått sitt stöd av Nvidia i företagets ”The Way It’s Meant to be Played”-program. Detta ger det gröna lägret en uppenbar fördel men det går samtidigt inte att bortse från titelns stora popularitet och genom att inaktivera fysikeffekter och PhysX får vi en så rättvis jämförelse som möjligt mellan de olika grafikkorten.

bl2.1080

Utan PhysX-aktiverat är Unreal 3-motorn och Borderlands 2 väldigt lättdrivet. Här finns det ingen risk att bli begränsad av en smalare minnesbuss utan ren beräkningskraft och väloptimerade drivrutiner är nyckeln. Nvidia tar som väntat kommandot och AMD-korten kan inte ens rå på GeForce GTX 670 i denna upplösning. Positivt är dock att alla kort, till och med Radeon HD 7870, ger helt perfekt spelbar upplevelse.

bl2.1440

Ökar vi upplösningen blir det tätare i fältet och några av AMD-korten kan klättra förbi GTX 670. Men inte ens den rejält överklockade Lethal Boost-biosen på Sapphire Toxic 7970 räcker för att slå sig in i topp5. Marginalerna mellan korten är dock små och faktum är att vi med PhysX aktiverat såg ett liknande prestandaförhållande. Även om de AMD-baserade korten tappade något mer prestanda rent procentuellt var det faktiskt inte så stor skillnad som vi hade trott.

Nvidia är däremot det klart bästa valet om man bara tänkt spela Borderlands 2. Men inte ens i höga upplösningar har Radeon HD 7970 GHz några problem att driva spelet på maximala grafikinställningar.

Annons

20
Leave a Reply

Please Login to comment
20 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Anton KarmehedBirksanjoraMarquzzdj christian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

Mycket bra test!
Extra plus för coil whine noteringarna som upplevs som mycket störande men sällan tas upp i tester.
Kommer ni att uppdatera testet när AMD Catalyst 12.11 blivit WHQL och (förhoppnings) mindre micro stuttering i berörda spel? Känns lite som det är mycket micro stuttering i Borderlands 2 p.g.a. det är ett Nvidia ”The Way It’s Meant To Be Played” spel.

CHARLEY MACHICOTE
Gäst
CHARLEY MACHICOTE

dam that card is thin

McKinley
Medlem
McKinley

Riktigt grymn jämförelse Anton och hatten av till AMD som har lyckats riktigt bra med den senaste drivrutinen.

wasp
Gäst
wasp

Bästa test över grafikkort jag läst på länge, mycket välskrivet och utförligt, hatten av!

-Boris-
Medlem
-Boris-

Väldigt irriterande att det verkar vara mycket ryckigare musstyrning i AMDs exempel. Det kommer ju göra att idioter tror att det är microstuttering och att det är något de faktiskt upplever.

EDIT: Menar då Borderlands-testet.

daniel
Medlem
daniel

Bra test men lite för få spel.Jag skulle inte vilja spela Borderlands 2 på ett Amd kort…såg hemskt ut.

Kul att frametime renderingen togs med i testet,sådant vill jag se mer av.

daniel
Medlem
daniel

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”-Boris-”]Väldigt irriterande att det verkar vara mycket ryckigare musstyrning i AMDs exempel. Det kommer ju göra att idioter tror att det är microstuttering och att det är något de faktiskt upplever. EDIT: Menar då Borderlands-testet.[/quote]Du kan även kika på demosekvensen som är helt utan musrörelser. För övrigt var det trots allt flera som gissade att det var microstuttering på nvidia-kortet så det verkar inte vara helt uppenbart. 🙂 [quote name=”teant”]Bra test men lite för få spel.Jag skulle inte vilja spela Borderlands 2 på ett Amd kort…såg hemskt ut. Kul att frametime renderingen togs med i testet,sådant vill… Läs hela »

daniel
Medlem
daniel

[quote name=”Anton Karmehed”]Absolut och jag håller med, det är svårt att ge konkreta rekommendationer baserat på prestanda eftersom det skiljer så mycket från spel till spel. Men som sagt, vi har lite idéer på hur vi kan lösa det framöver även i större roundups som denna. :)[/quote]Låter utmärkt,tackar 🙂 Just frame renderingen hoppas jag att ni fortsätter lägga stort fokus på.Vad jag vet så är det bara techreport som grundligt tagit upp det i sina tester och därför är det extra kul med en svensk site som gör detsamma då det är(för mej och många andra) en viktigare faktor än… Läs hela »

dj christian
Gäst
dj christian

Mycket bra test uppskattas. Dock så undrar jag varför priserna skiljer så mycket, ”
Cirkapris vid publiceringsdatum” från dagens lägsta pris på Prisjakt?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Väldigt bra och omfattande test, UndaC-klass på det! Bra jobbat!

anjora
Medlem
anjora

intressant redogörelse om de olika gtx680/hd7970 korten och intressant microstuttering test, tydligen skall ”radeonpro” vara ett bra verktyg till amd kort för att slippa det eländet.

kanske lite tunt med prestandatest och bf3, borerlands2 får väl räknas som nvidiavänliga, amd verkar vinna ändå…

Birks
Medlem
Birks

Köpte nyligen mig ett Asus HD7970 Matrix Platinum och även om prestandan är ok så måste jag säga att ljudnivån är i värsta laget.
Prova köra lite Farcry 3 på det så får ni se.
Kortet jag uppgraderade från var ett Asus HD5870 Matrix Platinum och även om det inte var tyst så är nya kortet värre.

Birks
Medlem
Birks

Stock, det låg på runt 85c med fläkten i automatiskt läge (ca3000 rpm)
Efter att jag tagit av sidan på lådan så sjönk det till 75c och ca2000 rpm så det blev bättre men även vid 2000 rpm så är kortet det som låter mest av allt i lådan. kör med H80 och 2 Noctua på radiatorn. I övrigt har jag bara original fläktar i ett Fractal define mini chassi.