PNY Geforce GTX 680 4GB

 

PNY_680_4GB_01

PNY Geforce GTX 680 4GB  
Krets GK104
GPU-Frekvens 1 006 Mhz (Referens GTX680: 1 006 Mhz)
Turbofrekvens 1 137 Mhz (Referens GTX680: 1 058 Mhz)
Minnesmängd 4 096 MB GDDR5
Minnesfrekvens 6 008 Mhz effektivt (Referens GTX680: 6 008 Mhz)
Videoutgångar 1 x DVI-D, 1 x DVI-I, 1 x HDMI, 1 x DisplayPort 1.2

PNY bidrar med det kort som står ut mindy rent utseendemässigt bland våra grafikkort idag. PNY har utökat grafikkortets minne från referenskortets 2 gigabyte till totalt 4 gigabyte. Frekvenserna är däremot orörda och stannar på referensmodellens nivå.

De tillbehör som skickas med är två stycken strömkabeladaptrar från molex till 6-pin samt en VGA till DVI-adapter.

PNY_680_4GB_02

Det finns inte mycket mer att nämna om det här kortet då det till stor del är ett referenskort med utökat grafikminne. Kylaren bygger på Nvidias förhållandevis effektiva referensmodell, som dock kan få det svårt att hävda sig mot övriga kort i jämförelsen med egenutvecklade kylare.

PNY_680_4GB_06

Då kortet använder referenskylaren så tar det inte upp fler än två expansionsplatser och är faktiskt det minsta kortet av de vi testar idag med en längd på blott 257 millimeter och en profil på 37 millimeter.

PNY_680_4GB_03

Anslutningarna som finns att tillgå är 1 x DisplayPort, 1 x HDMI, 1 x DVI-I och 1 x DVI-D. Inte här heller något utöver det vanliga.

Naket

PNY_680_4GB_07

PNY_680_4GB_09

PNY har inte ändrat på spänningsdelen utan använder samma 4+2 strömfaser. Spänningskontrollern är även den samma som på referenskortet, Richtek RT8802A.

Kylaren

PNY_680_4GB_10

PNY_680_4GB_08

Radialfläkten är på 65 millimeter och är byggd för att trycka ut luften på baksidan av grafikkortet vid I/O-plåten. Det är en väldigt bra lösning när grafikkorten måste sitta nära varandra, samt så fungerar det väl när det inte finns så mycket övrig ventilation i chassit. Men om den relativt spartanska och enkla kylardesignen kan stå emot övriga konkurrenters kylare återstår att se.

Vi förväntar oss inte någon större skillnad mot referensdesignen när det gäller temperatur, ljudnivå eller prestanda. Däremot är det instressant om det extra minnet ger någon extra prestanda och om priset ligger på en resonabel nivå.

Annons

20
Leave a Reply

Please Login to comment
20 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Anton KarmehedBirksanjoraMarquzzdj christian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

Mycket bra test!
Extra plus för coil whine noteringarna som upplevs som mycket störande men sällan tas upp i tester.
Kommer ni att uppdatera testet när AMD Catalyst 12.11 blivit WHQL och (förhoppnings) mindre micro stuttering i berörda spel? Känns lite som det är mycket micro stuttering i Borderlands 2 p.g.a. det är ett Nvidia ”The Way It’s Meant To Be Played” spel.

CHARLEY MACHICOTE
Gäst
CHARLEY MACHICOTE

dam that card is thin

McKinley
Medlem
McKinley

Riktigt grymn jämförelse Anton och hatten av till AMD som har lyckats riktigt bra med den senaste drivrutinen.

wasp
Gäst
wasp

Bästa test över grafikkort jag läst på länge, mycket välskrivet och utförligt, hatten av!

-Boris-
Medlem
-Boris-

Väldigt irriterande att det verkar vara mycket ryckigare musstyrning i AMDs exempel. Det kommer ju göra att idioter tror att det är microstuttering och att det är något de faktiskt upplever.

EDIT: Menar då Borderlands-testet.

daniel
Medlem
daniel

Bra test men lite för få spel.Jag skulle inte vilja spela Borderlands 2 på ett Amd kort…såg hemskt ut.

Kul att frametime renderingen togs med i testet,sådant vill jag se mer av.

daniel
Medlem
daniel

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”-Boris-”]Väldigt irriterande att det verkar vara mycket ryckigare musstyrning i AMDs exempel. Det kommer ju göra att idioter tror att det är microstuttering och att det är något de faktiskt upplever. EDIT: Menar då Borderlands-testet.[/quote]Du kan även kika på demosekvensen som är helt utan musrörelser. För övrigt var det trots allt flera som gissade att det var microstuttering på nvidia-kortet så det verkar inte vara helt uppenbart. 🙂 [quote name=”teant”]Bra test men lite för få spel.Jag skulle inte vilja spela Borderlands 2 på ett Amd kort…såg hemskt ut. Kul att frametime renderingen togs med i testet,sådant vill… Läs hela »

daniel
Medlem
daniel

[quote name=”Anton Karmehed”]Absolut och jag håller med, det är svårt att ge konkreta rekommendationer baserat på prestanda eftersom det skiljer så mycket från spel till spel. Men som sagt, vi har lite idéer på hur vi kan lösa det framöver även i större roundups som denna. :)[/quote]Låter utmärkt,tackar 🙂 Just frame renderingen hoppas jag att ni fortsätter lägga stort fokus på.Vad jag vet så är det bara techreport som grundligt tagit upp det i sina tester och därför är det extra kul med en svensk site som gör detsamma då det är(för mej och många andra) en viktigare faktor än… Läs hela »

dj christian
Gäst
dj christian

Mycket bra test uppskattas. Dock så undrar jag varför priserna skiljer så mycket, ”
Cirkapris vid publiceringsdatum” från dagens lägsta pris på Prisjakt?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Väldigt bra och omfattande test, UndaC-klass på det! Bra jobbat!

anjora
Medlem
anjora

intressant redogörelse om de olika gtx680/hd7970 korten och intressant microstuttering test, tydligen skall ”radeonpro” vara ett bra verktyg till amd kort för att slippa det eländet.

kanske lite tunt med prestandatest och bf3, borerlands2 får väl räknas som nvidiavänliga, amd verkar vinna ändå…

Birks
Medlem
Birks

Köpte nyligen mig ett Asus HD7970 Matrix Platinum och även om prestandan är ok så måste jag säga att ljudnivån är i värsta laget.
Prova köra lite Farcry 3 på det så får ni se.
Kortet jag uppgraderade från var ett Asus HD5870 Matrix Platinum och även om det inte var tyst så är nya kortet värre.

Birks
Medlem
Birks

Stock, det låg på runt 85c med fläkten i automatiskt läge (ca3000 rpm)
Efter att jag tagit av sidan på lådan så sjönk det till 75c och ca2000 rpm så det blev bättre men även vid 2000 rpm så är kortet det som låter mest av allt i lådan. kör med H80 och 2 Noctua på radiatorn. I övrigt har jag bara original fläktar i ett Fractal define mini chassi.