Under 2015 väntar vi oss flera stora grafikkortslanseringar där både Nvidia och AMD väntas rulla ut riktiga monster till grafikkort och vi kommer under våren göra flera radikala förändringar i våra grafikkortstester för att ytterligare höja ribban för grafikkortstester. Först ut blir en rejäl upprustning av våra testsystem som nu är under full utveckling.

Grafikkort är en av de viktigaste komponenterna i dagens datorer och för datorspelare är det ofta din GPU som fäller avgörandet om din spelupplevelse blir succé eller en besvikelse. NordicHardware har redan idag ett stort fokus på grafikkortstester med över 80 testade grafikkort i våra två omfattande grafikkortsguider.

Under våren kommer vi att göra flera stora förändringar i våra grafikkortstester och detta arbete börjar nu med byggandet av inte mindre än tre nya testsystem för grafikkort. Målet med våra grafikkortstester är att låta just varje GPU sträcka på benen så mycket det bara går och för att åstadkomma detta har vi satsat på den kraftfullaste processorplattformen på marknaden idag – Intels Haswell-E.

Hjärtat i våra nya GPU-testsystem blir Intels åttakärniga Core i7-5960X processor som vid en överklockad frekvens av 4,0 gigahertz pressar även de kraftfullaste grafikkort till bristningsgränsen. Intels kraftfulla processorer matchas med välutrustade Intel X99-moderkort från MSI, DDR4-2800 minne från Corsair samt 512 gigabytes SSD-enheter från Crucial för att rymma det dryga 10-tal av speltester som kommer köras på våra grafikkort. Varje system kommer att drivas av ett Corsair AX1200i nätaggregat samt kopplas till en 28-tums skärm med ultrahd/4K-upplösning. En upplösning som får även de mest kraftfulla grafikkretsar att gå på knäna.

De fullständiga specifikationerna för våra tre grafiktestsystem lyder som följande;

Komponent NHW GPU 1 NHW GPU 2 NHW GPU 3
Processor Intel Core i7-5960X @ 4,0 GHz
Moderkort MSI X99S SLI Plus MSI X99S Gaming 9 ACK
Minne 4 x 4GB Corsair Dominator DDR4-2800 (16GB)
Lagringsenhet Crucial M550 512GB SSD
Nätaggregat  Corsair AX1200i 1200W  Oklart
CPU-kylare Noctua NH-C14  
Chassi  Cooler master Bench table v1.0 
Skärm AOC u2868Pqu
Operativsystem Windows 8.1 Pro/Windows 10 

Den enda skillnaden mellan de tre grafiksystemen är att vårt tredje system kommer utrustat med ett moderkort och nätdel bättre redo för tester med 3 eller 4 grafikkort i de fall detta skulle bli aktuellt. Övriga komponenter är identiska och ger tre testsystem med så nära nog identisk basprestanda man kan komma.

Utöver våra uppgraderade testdatorer kommer vi även att presentera flera stora nyheter i vår testsvit. Detta omfattar allt från nya speltester till betydligt mer avancerade och detaljerade mätningar av energiförbrukning samt ljudnivå. Men detta kommer vi berätta mer om i framtida artiklar och givetvis i våra följande grafikkortstester. Tills dess är det dags att fortsätta byggandet på våra nya testmaskiner som vi hoppas kunna ladda med både röda och gröna grafikkort de närmaste månaderna.

Sist men inte minst kan vi även påminna om att vi fortfarande söker grafikkortstestare och skribenter för årets storsatsning på GPU-tester. Främst i Malmös omnejd men alla som känner sig manade är välkomna att skicka in en presentation och ansökan till redaktionen (@) nordichardware.se.

Relaterade artiklar

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
EvinoMean MachinexemacssvartlockAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jonatan 1234567890
Gäst
Jonatan 1234567890

Har en fråga. Kör ni systemen öppet sådär? Påverkar inte det korten så de kan ligga på turboklockan mycket längre och pga mindre värme, eller blir det knappt skillnad mot ett normalstort chassi? Förstår att det är skönt att ha det så när man plockar i och ur kort ofta.

Jonatan 1234567890
Gäst
Jonatan 1234567890

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Jonatan 1234567890″]Har en fråga. Kör ni systemen öppet sådär? Påverkar inte det korten så de kan ligga på turboklockan mycket längre och pga mindre värme, eller blir det knappt skillnad mot ett normalstort chassi? Förstår att det är skönt att ha det så när man plockar i och ur kort ofta.[/quote]Det stämmer Jonatan, vi kör alla våra prestandatester i öppen miljö och med luftkonditionering. Det är egentligen av flera anledningar men främst handlar det om att få en stabil testmiljö sett till temperatur men givetvis också förfarandet. Vi testar måånga kort så alla installationsmoment behöver vara så… Läs hela »

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Jag läste en kommentar med mycket dålig ton här tidigare.. tystades den?
I övrigt är det kul att ni uppdaterar!

Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

Ni har inga planer på att ha en kraftfull gaming-laptop också?
Något med en i7 och ett GTX 970/980M.
Finns ju faktiskt en hel del laptop-gamers, jag är en av dom.
Nu vet jag att min laptop klarar av att driva alla spel som kommer, dock med varierande inställningar.
Men ändå, hade varit kul att se som en egen graf/stapel.

Fredrik
Medlem
Fredrik

Vi får hoppas att en av nyheterna framöver är att graferna i artiklarna görs om så att det blir betydligt lättare att både hitta grafikkortet som testas i grafen och att få en överblick.

Det är tänkbart att grafer med alla grafikkort har en viss nytta, men det är inte läsarvänligt vilket ändå måste vara huvudpoängen i en artikel men däremot som länkat referensmaterial, absolut.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

”Böjtat” och ”Venjäns” borde kompletterats med några ”den e najs”, tycker jag. 😀

Evino
Medlem

Riktigt intressant läsning! Det får nog bli ett nytt grafikkort 🙂