NHTV Idag lanserar NVIDIA som bekant sitt dubbel-GPU-monster GeForce GTX 590, och vi har faktiskt ett kort från ingen annan än Gigabyte på besök i studion. I sedvanlig NHTV-anda blir den där tilltänkt lite kortare videon på lanseringsdagen ”lite” längre än tänkt. Några ytliga minuter om Gigabyte GV-N590D5-3GD-B, eller tillverkarens GeForce GTX 590 blev snabbt dryga 17 i videoformat.

I vårt senaste NHTV-avsnitt kikar vi närmare på vad NVIDIA tycker du som slutanvändare ska ha för premier när du köper tillverkarens vassaste grafikkort, hur Gigabyte tycker att man förpackar en verktygslåda med hjälp av papp, hur mycket kylpasta som ryms på ett grafikkort och sett till krasst praktiska detaljer, ljudnivå och längd på kortet samt den viktigaste detaljen av alla; lyser någonting?

Gigabyte GeForce GTX 590 3072MB med M8000X gamingmus
CUDA-kärnor 1 024 st.
GPU-frekvens 607 MHz
Minne: 3 072 MB GDDR5
Minnesfrekvens 853,5 MHz
(3 414 MHz)
Strömkontakter 2 x 8-pin
Kylare NVIDIA referens, dubbla förångningskammare och 90mm fläkt
Tillbehör: 1x Mat- eller verktygslåda
1x Gigabyte M8000X gamingmus
1x DisplayPort till HDMI-adapter
1x DVI till VGA-adapter
1x 2 x 4-pins molex till 8-pins PCIe kontakt
Riktpris 6 600 kronor inklusive moms

Svaren på alla dessa frågor och många andra frågor som du förmodligen aldrig ens visste att du ville ställa finns i klippet ovan, och om denna (konstigt nog) ytliga besiktning inte känns som om det vore nog, har vi även en rejäl artikel med en massa konkreta siffror att tillgå. Vi har kort sagt Sveriges djupaste recensionskombo på GeForce GTX 590 som i dagens video gestaltas av ett kort från Gigabyte.

Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ilg@ddAnton Karmeheddonnie Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
donnie
Medlem

Hmmm, det är inte särskild effektivt att använda kylpasta som spackel. Det va sjukt va de tog i… Fint review annars med mindre ”flummande” än vanligt!

Anton Karmehed
Admin

Ja mycket bra jobb som vanligt jonas, gillar skarpt klippningen vid kartongöppningen.. ^^
I övrigt tycker jag detta är uppfriskande att se en tillverkare som går lite ”above and beyond” med ett extremkort som detta. Det är så stora pengar så då kan man bjuda på lite extra saker som en roligare förpackning och bättre tillbehör.
Får hoppas att priset kan sjunka lite dock, vore trevligt om musen blev mer av en bonus än extra kostnad.

ilg@dd
Medlem

Trevlig film, men…..
Lite väl mycket ”men”..
😉