NHMark - Normaliserad spelprestanda

Vi har i vanlig ordning kört grafikkorten genom vår kompletta grafikkortstestsvit och de fullständiga och detaljerade resultaten kan ni hitta i Svenska Grafikkortsguiden. Här väljer vi att snabbt summera kortets prestanda med vårt normaliserade poängsystem NHMark. Poängen reflekterar grafikkortens generella prestanda över våra 6 separata speltester och bör ge en hyfsad överblick på prestandaskillnaderna mellan grafikkorten. En mer detaljerad genomgång av NHMark finns att hitta i Svenska Grafikkortsguiden.

Asus_nhmarks

Diagrammet talar sitt tydliga språk. MSI går på knock med sitt nya och rejält överklockade GTX760 Hawk. Asus GTX760 Mini klarar inte riktigt att hänga med brorsan DirectCU II trots identiska basfrekvenser men när vi detaljstuderar boostfrekvensen ser vi att Mini-modellen inte når lika höga klockfrekvenser lika ofta som DirectCU II med sin mer kapabla kylare. PNY GTX760 är med sina basfrekvenser placerad högt upp men halker efter övriga kort i produktserien.

MSI GTX660 Gaming är ett av de bäst presterande korten med Nvidias GTX660 GPU medan PNY GTX650 Ti Boost med nöd och näppe klarar sig ifrån jumboplatsen.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
IcipherAnton KarmehedSmörpaket Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Smörpaket
Gäst
Smörpaket

Skulle vilja se lite jämförelser mellan 670 mini och 760 mini. Känns som de har sina för och nackdelar båda två. Men för ett riktigt litet itx system är det väl endast de två man kan välja på.

Icipher
Gäst
Icipher

Hej Anton, Bra och relevanta tester men du har fel info ang asuskortet. Det är 170 mm och inte 217 som du skriver.