Strömförbrukning, temperatur och ljudnivå

Förutom den ökade prestandan så är kanske det mest intressanta hos ett skräddarsytt grafikkort hur väl kylaren lyckas hålla grafikkretsen i schack, med vilken ljudnivå det sker, och hur strömförbrukningen ser ut. För att ta reda på hur väl Asus har lyckats med sin version av Hawaii Pro-kretsen stresstestar vi kortet i Battlefield 3. Mer detaljerad information om våra tester och ytterligare resultat finns att hitta i vår roundup med de kraftfullaste grafikkorten från det senaste året.

power_load_color

temp_load_color

sound_load_color

AMD:s Hawaii-krets är en strömtörstig best i sin natur, men Asus har faktiskt imponerande nog lyckats sänka förbrukningen med några watt från referensmodellen. DirectCU II-modellen av R9 290 ligger i linje med referensmodellen av Nvidia GTX 780, eller ungefär i klass med ett överklockat GTX 770.

DirectCU-kylaren håller kortet på temperaturer klart under smärtgränsen, samtidigt som ljudnivån är helt klart godkänd, och är desto tystare med Silent-läget aktiverat. Visst springer temperaturen iväg något men vi är mycket positiva till Asus som faktiskt lagt tid och energi på att hitta en väl avvägning mellan temperaturer och ljudnivå i sitt silent-läge. Värt att poängtera är att vi inte upplever några som helst problem med throttling pga för höga temperaturer så standardbiosen rekommenderar vi att man endast aktiverar vid rejäl överklockning eller för den delen i extra varma miljöer där kylningskapaciteten blir viktigare än ljudnivån.

Innehåll

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
dj christianAnton KarmehedPwnyigelqottSharpless Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Sharpless
Gäst
Sharpless

Stämmer det verkligen att AMD R9 290 är tystare än Asus-varianten i silent-läge?

igelqott
Gäst
igelqott

Tack för recensionen, dock lite innehållsfattig mot vad vi är vana vid. Sen är det väldigt synd att ni inte jämnför med MSI och framförallt sapphire TRI-X som visat sig vara bättre än DC2 i andra tester som publicerats. Det här känns lite ”vi har fått pengar för att bara presentera ASUS DC2” speciellt i rubriksättningen och i artikeln. Tyckte ni kunde nämnt att PCBn är omdesignad och inte referensdesignen av PCBn, samt vad det innebär med nackdelar så som saknad kompatibilitet med vattenblock, samt positiva aspekter så som att kortet är kortare än referensdesignen. Grund och botten lite besviken… Läs hela »

Pwny
Gäst
Pwny

”Cuda-kärnor 2 560 st.”

AMD-kort har inga Cuda-kärnor 🙂

dj christian
Gäst
dj christian

Skulle ni kunna addera HD6850?

En annan sak är att jag alltid blir utloggad från NH efter en viss tid trots att jag bockat i ”kom ihåg” mig. Kör senaste versionen av Firefox.