Normaliserade prestandatester - NHMarks

För att på ett lättare sätt få en överblick av de testade grafikkortens prestandapotential introducerar vi nu ett nytt prestandadiagram för våra grafikkortstester – NHMark. Detta är inte ett eget test utan likt 3DMark en samling av flera tester som vävs sammans i en normaliserad slutpoäng. I denna artikel består NHMarks av prestandavärden från våra 11 speltester för upplösningarna 1 920 x 1 080 samt 2 560 x 1 440 pixlar, medan poängen utgår från totalt 8 titlar i våra resultat med 5 760 x 1 080 och 3 840 x 2 160 pixlars upplösning. Slutpoängen för varje kort räknas ut med hjälp av normaliserade prestandaresultat för varje speltitel vilket ger en bibehållen och korrekt jämförelse mellan de olika grafikkorten, samtidigt som spel med högre bildfrekvens inte gör resultatlistorna skeva.

Normaliseringen av prestandavärdena är gjord utefter just de spel och de resultat våra testade grafikkort uppnått och kan INTE jämföras rakt av med andra och kommande grafikkortstester. NHMark-resultatet påverkas av antalet spel, olika speltitlar eller för den delen olika grafikinställningar och drivrutiner. Resultaten för varje kort i denna jämförelse är dock jämförbara och bör ge en bra indikation på grafikkortens generella prestanda.

Märk väl att olika grafikkort presterar olika bra i olika spel så de individuella speltesterna är fortfarande viktigast när man ska välja ett grafikkort efter just sitt eget användande.

Vi har inte tagit med Radeon R9 295X2 i de normaliserade resultaten på grund av problem med några av de speltitlar vi använder för poänguträkningen. Du hittar det dock fortfarande i de individuella diagrammen för de olika spelen.

NHMarks_1920

NHMarks_4K

Våra normaliserade prestandaresultat talar sitt tydliga språk, och här finns det flera intressanta jämförelser att göra. Vi kan exempelvis se att 1 920 x 1 080 inte är den upplösningen där Fury X gör sig bäst, och medan det ser lite bättre ut i 2 560 x 1 440 så är det inte heller där AMD har lagt sitt krut. Bäst resultat fås i 3 840 x 2 160, och det är väldigt jämnt mellan Fury X och Nvidias toppkort Titan X och GTX 980 Ti. Sistnämnda har ett litet försprång på lite mindre än 400 poäng.

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
S0urcerr0RMarquzzMorkulmetalmuminflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

drivrutiner?
verkar lite omogna än

flopper
Medlem
flopper

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”flopper”]drivrutiner?
verkar lite omogna än[/quote]
Ja det är dem Flopper. Vi har haft problem med vissa titlar, bland annat CoD Advanced Warfare samt Far Cry 4 som vägrat fungera med varken R9 300-serien eller Fury. I övrigt har det fungerat rätt bra men smärtfritt har det inte varit nej. :)[/quote]

Nåt om volt upplåsning etc..?
eller blir det med 14 Juli Fury?

Per Lunqvist
Gäst
Per Lunqvist

Hoppades på att det skulle vara det ultimata FPS-kortet i 1080p på en 144hz skärm.Ärligt talat känns det som en flopp, AMD behöver köpa marknadsandelar och ett kort som presterar generellt sämre än 980ti till samma pris är en flopp.Hade de lanserat kortet för 5k hade kortet varit det bästa sen 4850 som piskade skiten ur Nvidias ockerpriser. Vissa tester känns väldigt skumma med konstiga resultat och även om de skulle få ut 10% till så är skadan redan skedd.Känns lite bulldozer över hela lanseringen, hypade skit som inte presterade till fel pris. Var sugen, blir att vänta på nästa… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Först av allt, Riktigt bra jobb NH! Skulle vara roligt att se lite fler spel som har använder många högupplösta texturer samtidigt i 3840*2160, trots allt dit spelvärlden håller på att gå. Till alla de som dissa mig hårt när jag sade att Fury X skulle gå att maxxa, alltså klocka till 500W bör läsa detta noga: http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-r9-fury-x,4196-7.html AMD satte på en kylare som skulle klara 500W och jag är fortfarande övertygad av att man slänger inte ut pengar på sådant om det inte skulle visa sig att det finns användning för det. Tomshardware mäter ju uppenbarligen upp toppar på… Läs hela »

flopper
Medlem
flopper

windows 10 snart dags att bencha igen 🙂

och bra recension förresten:)

metalmumin
Gäst

För en GPU som är så pass stor och har fler transistorer än GM200 är detta ett stjärnskott. Gnuggar händerna inför DX12 benchmarks 😀

Fint att ni lät AMD kommentera kring pumpljudet – imponerande journalism!

Morkul
Medlem
Morkul

Efter att ha last igenom denna recension lite mer noggrant, samt par andra så hoppas jag nu på lite priskrig mellan Fury X och GTX 980 TI. För min personliga smak så kommer det slutändan i slutändan hänga på priset men skulle det bli samma prisbild så kommer det bli den klumpiga kyllösningen som blir en nackdel.

Hoppas på att det kommer bättre och kanske billigare lösningar inom kort.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Jag undrar vad det är som begränsar i de lägre upplösningarna? I vissa titlar ligger det ju långt efter i 1080p. Ok att det kommer ikapp i 4K, men det känns fortfarande som om 4K är lite för tungt att driva med ett ensamt kort, i alla fall om man tittar på snitt-fps:en i graferna. Men den subjeltiva känslan kanske är annorlunda, Anton? Det hade varit grymt intressant att se en duell mellan 980Ti SLI och Fury X xfire i 4K. Kanske kommer Fury X ikapp mer då. Dessutom så skulle minnesmängden kanske påverka också. Tror att ett mycket intressantare… Läs hela »

Marquzz
Medlem
Marquzz

[quote name=”Anton Karmehed”]
Radeon R9 Fury X är utan tvivel det mest kompakta grafikkortsflaggskepp vi testat någonsin på NordicHardware
[/quote]

Nåja, nu ska vi inte ta i här, nog testade ni säkerligen både Radeon 9×00 samt X8xx då det begav sig, även dessa små flaggskeppskort 😉

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Galet najs recension! Måste helt klart vara en av nätets mest utförliga och jag gillade starkt att ni gick in på andra scenarion än bara spel (..tex Arkitekturkuriosa och HEVC stöd). Det enda som ni missade (vilket alla andra sajter också missat i sina recensioner av detta kort) är huruvida det har Mantle-stöd.Faktum är att den aspekten egentligen är ointressant för dom flesta, eftersom det kommer bli Abandonware och DX12 is the shit, men sen finns det kanske en skara som vill spela BF4 med detta, eller Mantle demos …eftersom DX12 inte stöds för dessa titlar.Är dessutom intressant att just… Läs hela »