fury_banner

AMD:s nya flaggskeppsgrafikkort Fury X är årets hittills största grafiknyhet, som makerar att AMD äntligen är med i leken och slåss om prestandatronen igen. Den här gången tar vi en titt på lillebror Fury, som tar Fiji-grafikkretsen till en lite mildare prissättning.

Den här gången är det dags att ta en titt på AMD:s andra grafikkort som baseras på den nya Fiji-grafikkretsen som offentliggjordes förra månaden. Medan Fury X, som på många sätt imponerande och markerade ett nytt kapitel för AMD:s grafikkort, blev en fullstor Fiji-krets som dessutom levererades med sluten vattenkylning så blir R9 Fury ett lite mindre påkostat alternativ för den som föredrar luftkylning och vill spara några hundralappar. Under huven hittar vi Fiji Pro, en något avskalad variant av samma grafikkrets som i flaggskeppet, som fortfarande kombineras med den nya HBM-minnestekniken.

Asus_R9_Fury_001

I den här artikeln tar vi en titt på AMD:s nya entusiastkort i form av en variant tillverkad av Asus – till skillnad från Fury X som endast finns som referenskort så finns det ingen referensvariant av Fury över huvud taget. Istället får tillverkarna fria tyglar, och Asus tolkning av Fiji Pro-kretsen har fått namnet Radeon R9 Fury Strix.

Glöm inte heller ta en titt på vår videojämförelse där vi ställer Radeon R9 Fury X mot konkurrenten Geforce GTX 980 Ti i sex ronder!

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
FlyfishermanNiaburethxemacsSkuggan777 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

för 5500kr ett givet köp.
för 6400kr tveksamt för en annan.

får se hur marknaden reagerar på kortet när det hamnar i handeln.

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

Överklockarens dröm va?:)

Fredrik
Medlem
Fredrik

Jag tycker det är intressant att grafikkortet skalar, relativt sett, bättre ju högre upplösningen blir. Det måste vara väldigt få användare som går från 4k eller 1440p till 1080p, utan det mest naturliga måste väl vara att man går mot en allt högre upplösning. I det läget tycker jag grafikkortet är mer intressant än 980 eftersom alla dessa kort levererar tillräcliga fps i 1080p. Strömförbrukningen i kombination med temperaturen behöver nog undersökas lite mer. Möjligtvis att kortet trivs markant bättre med vattenkylning, men det ska nog isf vara en custom lösning. Att ASUS inte lanserar ett Fury i Poseidon-serien får… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Hur långt är kortet?Jag kan inte hitta dom fysiska måtten i artikeln? Om man skall jämföra med Fury X så är det rent löjligt ur marknadsföringssynpunk: man lanserar Fury X som ett kort för små system, samtidigt som kortet kräver en vattenkylare – vilket inte alla kan få att rymma i ett chassi. AMD Radeon Fury 9 från Asus kan egentligen bara ses som ett misslyckande, när inte deras fläktar håller måttet.Coil whining eller spoltjut är absolut inte det bästa betyget och rent krasst; det drar ned på allting. Jag kan inte förstå hur Asus tänkte där, dom med sin… Läs hela »

Medlem
Arne Berg

Dc 3 funkade bra på asus 980ti så är snarare kretsen som behöver kylas ordentligt, spoltjut är ett gissel har inte haft det på nåt kort sen mitt 480.
Synd bara att dom inte jämför det med annat än 980 standard tycker mig se att dom flesta kort man kan köpa är överklockade, men blir väl inte så bra siffror för amd då i tabellerna :-*

Niabureth
Medlem
Niabureth

[quote name=”Flyfisherman”]Hur långt är kortet?Jag kan inte hitta dom fysiska måtten i artikeln? Om man skall jämföra med Fury X så är det rent löjligt ur marknadsföringssynpunk: man lanserar Fury X som ett kort för små system, samtidigt som kortet kräver en vattenkylare – vilket inte alla kan få att rymma i ett chassi. AMD Radeon Fury 9 från Asus kan egentligen bara ses som ett misslyckande, när inte deras fläktar håller måttet.Coil whining eller spoltjut är absolut inte det bästa betyget och rent krasst; det drar ned på allting. Jag kan inte förstå hur Asus tänkte där, dom med… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Tack för förtydligandet. 🙂 Jaså AMD trodde dom skulle komma undan med att tro ingen skulle reagera på detta ”överklockarens dröm” hehe.Bra att Ni på NH finns och reagerar och talar om för oss vanliga konsumenter om vad som gäller. Sånt gillas skarpt! Detta var väl version 1.0 väl som ni fått från ASUS? Det skall stå en screentryckt text direkt på mönsterkortet med versions nr. och ibland direkt på den vita etiketten som sitter på kartongen. Vore intressant om ASUS kommer ut med nästa hårdvaruversion av kortet – kanske inte nödvändigtvis något som dom kommer att tala högt om,… Läs hela »